Direct naar artikelinhoud
Impeachment

‘I want nothing. I want nothing. I want no quid pro quo’: zo klinkt Donald Trump als The Smiths of de Ramones

Amerikaans president Donald Trump.Beeld Photo News

Donald Trumps bizarre reactie na een vervelende getuigenis in de impeachment-hoorzitting op woensdag krijgt een verrassend gevolg. Trumps woorden worden nu gretig omgezet in allerlei songs.

Het was alweer een vreemd schouwspel, Trumps persconferentie na de voor hem schadelijke getuigenis van ambassadeur Gordon Sondland in het impeachment-onderzoek. De Oekraïense operatie was “een mislukte poging tot omkoping”, concludeerden de Democraten na Sondlands passage.

Niets van aan, reageerde Trump meteen. In wat op de performance van een dichter leek, trachtte hij de vloer aan te vegen met de beschuldigingen. De Amerikaanse president had zijn verdediging in grote, zwarte letters op een wit blad gezet. Het papier werd meteen door alle fotografen en cameralui duidelijk in beeld genomen.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat muzikanten en grapjassen met Trumps woorden aan de haal gingen en zijn woorden op muziek zetten. Onder de creaties is onder meer een Ramones-achtige punkrockversie:

Twitter bericht wordt geladen...

Er is ook een emo-versie, en heel wat liedjes die aan The Smiths doen denken, waarmee de makers lijken te suggereren dat wat Morrissey doet in feite niet zo moeilijk is.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Er waren ook enkelen die een eigen versie van Trumps song opnamen. Zo ook deze, wat weleens een hitje zou kunnen worden:

Twitter bericht wordt geladen...

En dat hoeft volgens The Guardian niet het einde te zijn. Met een knipoog roept de Britse krant andere muzikanten op om ook aan de slag te gaan. “We kijken naar jou, Thom Yorke: Radiohead zou een geweldige versie kunnen maken, met klagende stem die alles op Rudy Giuliani steken. Of misschien een fluisterende Billie Eilish met een titel als ‘Covfefe’? Of misschien een berouwvolle Drake, die denkt aan de dagen dat Zelenski hem nog belde op zijn cellphone?”