Herfst op je bord! Loïc maakt sappige spiering met blackwellsaus
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij supersappige spiering met blackwellsaus en gesmoorde venkel.
INGREDIËNTEN:
8 aardappelen
grof zout
500 g varkensspiering
tijm
laurier
1 teen knoflook
2 venkelknollen
geconcentreerde rundsbouillon
1 bokkaal piccalillysaus
20 cl culinaire room
dragon
BEREIDING:
1. Doe 8 aardappelen in een ovenschaal en bedek ze met grof zout.
2. Zet 45 minuten in de oven op 200°C.
3. Snijd het onderste van de venkel en haal de buitenste bladeren er af.
4. Halveer de venkelknollen en spoel ze.
5. Haal het hart uit de venkel en bak de knollen aan in boter.
6. Voeg water en bouillon toe aan de venkel wanneer ze een kleurtje hebben.
7. Laat garen met het deksel op de pot.
8. Kruid het vlees met peper en zout langs beide kanten.
9. Schroei aan in boter.
10. Voeg een teen look, tijm en laurier toe aan het vlees en arroseer het met de boter.
11. Leg het vlees in een ovenschaal, doe de boeter erover en laat 10 minuten verder garen in de oven.
12. Maak de aanbaksels los met wat water en voeg geconcentreerde rundsbouillon toe.
13. Voeg een bokaal piccalillysaus toe.
14. Wanneer dit ingekookt is, voeg je 20 cl culinaire room toe.
15. Haal het vlees uit de oven en laat nog even rusten.
16. Voeg de braadsappen toe aan de blackwellsaus.
17. Serveer en werk af met dragon en blackwellsaus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
vtwonen
Schoonmaken met scheerschuim? Voor deze tien plekken - van de oven tot het toilet - is het een tovermiddel
Wist je dat scheerschuim een prima poetsmiddel is? Het mag dan niet zo’n alledaags schoonmaakproduct zijn, dat maakt het zeker niet minder efficiënt. Dit wondermiddel is bij de meesten wel in huis te vinden, dus je kunt er meteen mee aan de slag: vtwonen.be vertelt welke plekjes je er allemaal mee onder handen neemt. -
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
HLN Shop
Pretpark (extra voordelig) meepikken vóór de grote drukte? Vier hoogvliegers voor de hele familie op een rij
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerHans Roels