CNN confronteert pater Luk D. met de nieuwe beschuldigingen van pedofilie.
Volledig scherm
CNN confronteert pater Luk D. met de nieuwe beschuldigingen van pedofilie. © CNN

VN schorten samenwerking met Caritas in CAR op na getuigenissen op CNN over Belgische pedofiele pater: “Hij heeft mijn zoon verkracht”

De Verenigde Naties hebben hun werkzaamheden met de tak van Caritas International in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) tijdelijk opgeschort. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN. Die had eerder bericht dat de Belgische pater Luk D., die voor Caritas in de Centraal-Afrikaanse Republiek werkte, nieuwe pedofiele feiten zou hebben gepleegd.

6 reacties

  • Michel de Coorebyter

    4 jaar geleden
    Vroeger hadden we de katholieke godsdienst en de onfeilbare Paus, die met eigen goeddunken over ons leven beschikten. Nu beschikken we over een de rechten van de mans en de onfeilbare VN die met eigen goeddunken over ons leven beschikken. Toch merkwaardig dat als de schandalen rond artsen zonder grenzen en andere organisaties in opspraak kwamen de samenwerking niet opgeschort werd.
  • Jack Coolman

    4 jaar geleden
    Correct.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    De Katholieke kerk staat weer te blinken in het aanschijns God, religie wat een farce
  • Regis Desmet

    4 jaar geleden
    Weet je wat t meest frappant is ? Dat hij zogoed als geen straf heeft gekregen, waarom worden deze zwaar mentaal gestoorden amper gestraft ?
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Hij was hier in Belgie dan ook gigantisch gestraft. Een jaar met probatieuitstel. De Belgische justitie gaat er tegen aan. Voor winkeldiefstal wordt je wel zwaarder gestraft.