Zuhal Demir.
Volledig scherm
Zuhal Demir. © Joel Hoylaerts / Photo News

Demir voorziet 6 miljoen extra om slachtoffers en daders van seksueel geweld te begeleiden

Vlaams minister voor Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) gaat vanaf 2020 extra budget vrijmaken voor justitieassistenten die zich bezighouden met seksueel geweld. Dat heeft ze vandaag gezegd op een panelgesprek naar aanleiding van de internationale dag tegen geweld op vrouwen. Die assistenten zijn er voor de begeleiding van slachtoffers, maar er zal ook meer ingezet worden op dadertherapie en de opvolging van delinquenten die voorwaardelijk vrijkomen.

8 reacties

  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    En van waar komt die 6 miljoen nu plots?
  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    Demir vind ik een uitstekende politica. Zij zal wel weten waar ze seksueel geweld en gebrek aan respect voor vrouwen moet gaan zoeken. Ga ervoor.
  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    Iedereen voorziet nu extra miljoenen? Vanwaar komen die nu plots? Er staat ons nog wat te wachten zeker?
  • Per Bloem

    4 jaar geleden
    Vanwaar komt plots dat geld allemáál Eerst janken dat er niks is en toch met miljoenen gooien Mooi hè ik ben er ook zo goed in om met andermans centen te gooien
  • Daniel Tant

    4 jaar geleden
    Daniel Tant. Ik lees hier juist de uitspraak van Zuhal Demir wat voor onzin is dat weer weet dat mens wel over wat het gaat, volgens mij niet want dit via mijn krant internet kom aan zeg.
  1. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk
  2. België stuurt helft meer asielzoekers terug naar EU-land waar ze zich eerst registreerden
    PREMIUM
    Politiek
    50

    België stuurt helft meer asielzoe­kers terug naar EU-land waar ze zich eerst registreer­den

    In 2023 heeft België 1.241 asielzoekers teruggestuurd naar een andere EU-lidstaat, waar ze zich eerder al hadden geregistreerd. Een stijging met 49 procent tegenover het jaar voordien. En dat moeten er de komende jaren nog meer worden: vrijdag gaf de federale ministerraad groen licht om de capaciteit om deze groep asielzoekers te verwerken gevoelig op te schalen. Hoe gaat het precies in zijn werk? Waar komen deze mensen terecht? En hoeveel sneller verloopt hun procedure?