Doodrijder Merel De Prins tegengehouden in onverzekerde wagen

© Jimmy Kets

Muhammed Aytekin (25), de doodrijder van Merel De Prins uit Eppegem, heeft zijn voorwaarden geschonden en moet mogelijk terug naar de cel. Hij bleek als passagier rond te rijden met een onverzekerde wagen.

cds

Aytekin werd op 13 oktober door de politie tegengehouden in Sint-Pieters Leeuw. Hij reed mee met een vriend die wegens ‘raar’ stuurgedrag werd tegengehouden door de politie. De agenten ontdekten dat de auto, die eigendom is van Aytekin, niet verzekerd was en stelden een proces-verbaal op.

Gerechtelijke bronnen bevestigen dat er twee nieuwe zaken lopen tegen de man. Het parket van Halle-Vilvoorde onderzoekt de inbreuk van het onverzekerde voertuig op de openbare weg. De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zal oordelen of Aytekin terug naar de gevangenis moet omdat hij één van zijn voorwaarden geschonden heeft, zijnde: geen nieuwe inbreuken plegen.

Aytekin reed op 28 oktober 2015 de twaalfjarige Merel De Prins dood, toen die van school huiswaarts fietste. Hij reed veel te snel, pleegde vluchtmisdrijf, verstopte zich in het buitenland en kon pas enige tijd nadien opgepakt worden. Hij kreeg vijf jaar cel waarvan hij goed twee jaar uitzat. De man die nooit zijn rijbewijs haalde, was op dat moment al achttien keer veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering en zonder keuringsattest.

De ouders van Merel reageren niet verbaasd op dit nieuwe incident. ‘We werden ingelicht door Slachtofferonthaal en schrikken er inderdaad niet van’, zegt vader Kris De Prins. ‘Hij heeft geen besef van normen en waarden en lacht het gerecht uit, steeds opnieuw.’