Open Vld stemde tegen. “Mijn partij wil geen lapmiddeltjes", aldus Goedele Liekens.
Volledig scherm
Open Vld stemde tegen. “Mijn partij wil geen lapmiddeltjes", aldus Goedele Liekens. © BELGA

Kamer keurt resolutie over spreidingsplan migranten goed

De plenaire Kamer heeft een resolutie goedgekeurd die de regering oproept zich aan te sluiten bij het spreidingsplan voor migranten die uit de Middellandse Zee worden gered. De tekst kreeg de steun van Ecolo-Groen, PS en sp.a, MR, CD&V, cdH, PVDA en DéFI. Open Vld, N-VA en Vlaams Belang stemden tegen.

25 reacties

  • Peter Janssen

    4 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd om,zoals het in een democratie hoort,het vólk, dat opdraait voor het onderhoud van economische vluchtelingen ten koste van onze eigen welvaart, te laten beslissen via een bindend referenda over het invoeren van nog meer import pseudo-oorlogsvluchtelingen waar ook terroristen meekomen.We weten alvast welke partijen verantwoordelijk zijn voor onze armoede en onveiligheid evenals voor toekomstige aanslagen.
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    En hoeveel % van bevolking mag dat zijn 3% a 5% max per stad graag duidelijkheid
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Ach 12 miljard tekort, 12 miljard naar Wallonië, 5 miljard naar Brussel, nog eens 8 miljard sociale maatregelen van de Rutten Magnette tandem. Op een paar miljard extra erbij voor deze kansparels zal het niet komen voor de werkende Vlaming.
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat men de burgers eens informeren hoeveel het EXACTE bedrag is dat België ophoest voor deze kansparels?Dit durft men niet want ik denk dat de werkenden stijl achterover vallen!De politici zijn als de dood voor nieuwe verkiezingen maar ondertussen doen ze lustig verder.Met een paarsgroene regering mogen we binnenkort onze zuur verdiende centen maandelijks afgeven en krijgen we elk weekend een beetje zakgeld!
  • michel goethals

    4 jaar geleden
    NVA en VB moeten de meerderheid halen bij volgende verkiezingen en dan de puntjes plaatsen waar het moet....dit alles moet stoppen.....en ernstig spreken....wij doen niets anders dan belastingen betalen ......voor wat ??? nog een grotere schuld ?? kom stop er maar mee en stuur allen terug.....