Robin Gouwy, preses van KVHV Gent.
Volledig scherm
Robin Gouwy, preses van KVHV Gent. © screenshot

Preses KVHV weigert zich te verontschuldigen voor toespraak Hoeyberghs: “Was tijd genoeg voor debat”

Studentenvereniging KVHV Gent is niet van plan zich te verontschuldigen omdat ze Jeff Hoeyberghs een forum bood om zijn seksistische, vrouwonvriendelijke uitspraken aan de man te brengen. Dat zegt preses Robin Gouwy.

34 reacties

  • William Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Groot gelijk vent, die linkse gedachtenpolitie kan de pot op. Leve de vrije meningsuiting, we zijn hier niet in China, tot spijt van sommigen.
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Sapere aude: durf te denken. Kant zei het al, maar dat zijn we vergeten. We hebben te lange tenen. We hebben Me To, weliswaar terecht, maar me dunkt toch een beetje overroepen. We moeten nu ook niet het fijn stof gaan zoeken op alles wat tegendraads is en ons stoort, of plat op onze buik gaan liggen wanneer iemand stoere taal gaat gebruiken. Ten slotte zijn het maar woorden, free speech.
  • patrick Van Hauwaert

    4 jaar geleden
    Zelf ben ik het grondig oneens met de Dokter, zoveel mag en moet duidelijk zijn en ja het is meer dan discutabel wat hij daar zegt, maar wat de preses zegt zou toch eens moeten duidelijk in de krant komen, Durf jezelf in vraag te stellen, durf anderen in vraag te stellen... Dat is iets dat veel meer aandacht verdiend dan de lezing zelf. Durf na te denken, durf anderen in vraag te stellen, durf een andere /eigen mening te hebben...en loop niet de meute achterna.
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    Extreem rechts misbruikt universiteiten om er hun haatdragende boodschappen te komen spuien. Niet meer en niet minder. Ze zijn trouwens zelf voorstander van het aan banden leggen van vrije meningsuiting. Mensen met een andere mening respecteren ze niet, ze moeten hun niet komen voordoen als vechters voor vrijheid, ze zijn exact het omgekeerde!
  • Cindy Hal

    4 jaar geleden
    Goed zo. Recht van mening. Elke mening moet kunnen. Ook jij, jij als lezer, hebt misschien een mening. Dag mag. Je wordt daar niet voor gestraft.