Direct naar artikelinhoud
Klimaat

Greta Thunberg zet Donald Trump subtiel op zijn plaats als hij zegt dat ze moet ‘chillen’

Greta Thunberg zet Donald Trump subtiel op zijn plaats als hij zegt dat ze moet ‘chillen’
Beeld Photo News

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gereageerd op de verkiezing van Greta Thunberg tot ‘Persoon van het Jaar’ door het tijdschrift Time. Hij noemt de keuze ‘belachelijk’ en raadt de 16-jarige klimaatactiviste aan om aan woedebeheersing te doen. Thunberg zette Trump met een knipoog op zijn plaats. 

Video wordt geladen...

Thunberg werd gisteren door het prestigieuze tijdschrift uitgeroepen tot ‘Persoon van het Jaar’. Op de shortlist met kanshebbers stonden ook de protestbeweging in Hongkong, de klokkenluiders, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en Trump zelf.

De Zweedse kreeg de eretitel voor haar strijd voor het klimaat. “Thunberg werd het icoon van een generatie, een krachtige stem die waarschuwt voor de grootste uitdaging van onze planeet”, legde het magazine uit. Maar de Amerikaanse president, die in 2016 de eretitel kreeg, had duidelijk liever een andere laureaat gezien, zo blijkt uit een boze tweet.

Twitter bericht wordt geladen...

“Zo belachelijk. Greta moet aan haar woedebeheersing werken”, schrijft Trump. “Daarna moet ze met een vriend naar een ouderwetse film gaan”, geeft hij nog als tip mee. “Chill Greta, Chill!” 

Daarop kwam Thunberg met een heerlijke reactie, eveneens op Twitter. Ze paste haar Twitterbio aan naar “een tiener die aan haar woedebeheersing werkt die momenteel aan het relaxen is en naar een film kijkt met een vriend”. Zo zet ze de president met een knipoog op zijn plaats.

Thunberg paste haar Twitter-bio aan na de woorden van Donald Trump.Beeld rv

In september haalde de Amerikaanse president al op cynische wijze uit naar Thunberg na haar donderende speech op de Klimaattop van de Verenigde Naties. “Ze lijkt een erg gelukkig jong meisje dat zich verheugt op een stralende en prachtige toekomst’’, schreef hij toen. “Mooi om te zien!’’

Greta Thunberg op de cover van Time.Beeld Photo News