Direct naar artikelinhoud
Lezing Hoeyberghs

KVHV Gent distantieert zich niet van lezing Hoeyberghs, niet van plan ‘door stof te kruipen’

KVHV Gent distantieert zich niet van lezing Hoeyberghs, niet van plan ‘door stof te kruipen’
Beeld Joel Hoylaerts / Photonews

Het Gentse Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) is niet van plan zich te distantiëren van de seksistische uitspraken die Jeff Hoeyberghs deed tijdens een lezing die zij georganiseerd hadden. Dat laat het KVHV in een lange Facebookpost weten. Daardoor riskeren ze een langere schorsing. 

De plastisch chirurg deed vorige week tijdens een lezing een reeks seksistische en vrouwonvriendelijke uitspraken, die heel wat verontwaardiging hebben uitgelokt.

Zo zouden volgens Hoeyberghs vrouwen niet geschikt zijn als wetenschapper, en zorgen kinderen van alleenstaande moeders voor problemen.

De UGent besliste eerder vandaag om het KVHV voor twee maanden te schorsen. “Vijf maand zelfs, indien we niet online door het stof kruipen”. Maar de Gentse studentenvereniging is niet van plan te buigen. Volgens het KVHV is de rel rond Hoeyberghs voor de UGent “een ideale stok” om het KVHV van de universiteit “te verdrijven”.

“We zijn sinds het Dries Van Langenhove-debacle al langer een doorn in het oog van de rector”, schrijft het KVHV op Facebook, “en die ziet deze heisa nu als een ideale manier om te doen wat hij al langer wou.”