© Gil Plaquet

Dronken chauffeur voor tweede keer in week tijd op dezelfde plaats betrapt

De politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend opnieuw verscheidene controleacties gevoerd. 21 bestuurders bleken dronken achter het stuur te zitten en tien mensen waren onder invloed van drugs. Drie bestuurders waren onder invloed van een cocktail van beide.

Stijn Van de Sande

Bij de acties in Mechelen en Willebroek controleerde de politie 1.133 bestuurders. Tien van hen hadden drugs gebruikt, in de meeste gevallen ging het om cannabis. Zij moesten hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren.

Twee bestuurders waren onder invloed van cannabis, terwijl zij een voorlopig rijbewijs hadden. Zij mochten dus niet rijden tijdens een weekendnacht. Een van hen had ook nog amfetamines gebruikt.

Een andere bestuurder was dan weer onder invloed van cocaïne en had maar liefst 2,2 gram promille alcohol in zijn bloed. In totaal reden drie mensen onder invloed van een cocktail van drank en drugs.

Op de vlucht

21 bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Een chauffeur had 1,9 gram promille alcohol in zijn bloed en moest zijn rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren. Een andere probeerde dan weer aan de politie te ontkomen door op de N15 richting Bonheiden over de grasberm richting het Douaneplein te rijden. De politie kon hem snel intercepteren.

Een bestuurder werd al voor de tweede keer in amper een week tijd en op dezelfde plaats betrapt. Ook verscheidene andere chauffeurs bleken hardleers en werden al voor de tweede keer betrapt. Een van hen liep nog maar twee maanden geleden tegen de lamp toen hij onder invloed van drank en drugs met de auto reed.

Bij enkele andere acties tijdens het weekend heeft de politie 172 voertuigen en 249 personen onderworpen aan een grondige controle. Een persoon stond geseind in een gerechtelijk dossier en tien mensen bleken in het bezit van een hoeveelheid drugs, zoals cannabis en hasj, die in beslag genomen werd. Er werd ook een busje pepperspray geconfisqueerd.

De politie stelde twee pv’s op voor rijden zonder verzekering en even veel voor rijden zonder rijbewijs. Drie bestuurders waren in overtreding met de regelgeving op het voorlopig rijbewijs en van vier wagens was de technische schouwing vervallen. Zeven mensen droegen hun gordel niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER