Een jaar geleden viel de federale regering.
Volledig scherm
Een jaar geleden viel de federale regering. © photo_news

Kiezer schreeuwt om politieke vernieuwing

De burger is niet meer tevreden met een beetje meer ethiek, transparantie en efficiëntie. Kiezers eisen grondige hervormingen en meer inspraak. Politicoloog Jean-Benoît Pilet (Université Libre de Bruxelles) en zijn collega's onderzochten bij meer dan 6.500 Belgen hoe groot de vraag naar politieke vernieuwing is. Groter dan ooit, stelden ze vast, schrijft De Standaard.

29 reacties

  • Ronald Van Beneden

    4 jaar geleden
    Binnenkort rijden we allen gesubsidieerd elektrisch en is onze auto-industrie totaal verwoest door de heren politici die zich ondertussen verzekerd hebben van een dikke wedde om de energietransitie te betalen terwijl ze de rest van België in armoede achterlaat.
  • Rik Tytgat

    4 jaar geleden
    Laat ze hun wedde behouden, andere voordelen die ze zichzelf toegekend hebben dienen volledig afgebouwd te worden. Er is geen enkele objectieve reden waarom de waanzinnig hoge partijfinanciering zoveel hoger moet zijn dan in Nederland, De onvrede bij de bevolking zal inderdaad niet meer verdwijnen, de zelfbediening bij deze zelfverklaarde elite is veel te ver gegaan.
  • Lucien Switten

    4 jaar geleden
    Ze zouden hier beter een voorbeeld nemen aan Trump : die doneert zijn loon aan goede doelen, en werkt dus gratis.
  • Lea Hendrikx

    4 jaar geleden
    In het bedrijfsleven worden salarisbaremas vaak bepaald door HR consultants. Waarom kan dat niet voor politici. Het is absoluut niet gezond dat zij zelf hun vergoeding bepalen.
  • Per Bloem

    4 jaar geleden
    Het erge is in België dat je eerst moet verplicht kiezen wie jij de beste kandidaat vind om je op te lichten Elke verkiezing opnieuw komen er nieuwe besparingen nieuwe taksen en belastingen En dan moeten we toe kijken hoe de verkozene de ene blunder na de andere slaat Ze gaan wel debatteren over hoe goed ze werken en in werkelijkheid liggen ze er vanalles te doen om de dag om te krijgen En dan komt de verlossing dat ze hard gewerkt hebben Voor wie want de bevolking mist sommige stukken