Trump bij terugkomst van een rally in Michigan, waar hij, terwijl het Huis van Afgevaardigden stemde over de impeachmentprocedure, campagne ging voeren voor zijn herverkiezing volgend jaar.
Volledig scherm
Trump bij terugkomst van een rally in Michigan, waar hij, terwijl het Huis van Afgevaardigden stemde over de impeachmentprocedure, campagne ging voeren voor zijn herverkiezing volgend jaar. © AP

Impeachment Trump is een feit. Wat nu?

Donald Trump is na Andrew Johnson in 1867 en Bill Clinton in 1998 de derde president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die zich moet verdedigen in een afzettingsprocedure. De Senaat wordt het nieuwe strijdtoneel in de poging van de Democraten om Trump af te zetten. Daar zal volgende maand een rechtszaak plaatsvinden waarna wordt bepaald of Trump schuldig is en moet aftreden. 

101 reacties

  • Geens Rik

    4 jaar geleden
    Trump wissel uw nationaliteit en word Europeaan. Europa heeft u dringend nodig.
  • Carl Van der Cruyssen

    4 jaar geleden
    Politiek? echt? Lijkt meer op een gefikste boksmatch.
  • Theo Schuermans

    4 jaar geleden
    Lucy Vervaeke, jij wauwelt als een kip zonder kop, Trump is een veel betere president dan de vorige, hun economie is met sprongen vooruit gegaan en nog zo van die dingen. Je moet hem niet mogen als mens, maar als president.
  • Lucien Switten

    4 jaar geleden
    Trump is altijd een stap voor op iedereen.
  • Jonas Altweld

    4 jaar geleden
    Weer de zoveelste schone kado voor Orange 45 van de "democraten". Ik vraag mij af of dat geen gecontroleerde oppositie is want de DNC is volledig de pedalen kwijt, me dunkt. Democratisch zijn ze alvast niet. Nu, de DC 'blob' is nooit écht tweepartijdig of democratsich geweest, maar éénduidig kapitalistisch. Beide kanten geven enkel om $$$. Het hele gebeuren is een stroeve charade. Dat is niks nieuws, zeker niet voor Belgen. 1 ding is zeker: USA = de beste dramaserie ooit!