(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © BELGA

Socialistische vakbond gaat op 28 januari betogen voor "sterke sociale zekerheid”

De socialistische vakbond ABVV organiseert op dinsdag 28 januari een nationale betoging voor een sterke en rechtvaardig gefinancierde sociale zekerheid. De actie gaat niet gepaard met een stakingsaanzegging, bevestigt ABVV-woordvoerder Jurgen Masure. "Maar we roepen het maatschappelijk middenveld wel op om mee op straat te komen." De christelijke vakbond spreekt zich binnenkort uit over een eventuele deelname.

8 reacties

  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    Zeer goed en doe dit elke week We zijn genoeg uitgeperst door de graaiers
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Het zal bijna tijd worden, dacht al dat er geen vakbonden meer waren in belgie. Ga eens een cursus staken volgen bij de Fransen
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Wie niet bijdraagt aan de sociale zekerheid heeft er geen recht op! Als ik werk en elke maand opzij leg voor mijn oude dag, dan moet ik dit toch niet delen met de buurman die gene slag gedaan heeft, of aan de duizenden die hier zijn en mijn taal,en cultuur niet willen aanvaarden en niet werken, en dan nog de pensioenen betalen van de hele resem oude mensen die ze over brengen door gezinshereniging.
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Ze willen meer in de kas van de sociale zekerheid krijgen om degene die nooit bijgedragen hebben nog wat meer te laten profiteren, zo kennen we rood. En dan met een afgestreken smoelwerk durven zeggen de sociale zekerheid is van de werknemers. De werknemers mogen er voor zorgen die die steeds word aangespekt ja, dat is ook alles.
  • jack vandenhende

    4 jaar geleden
    De Rode vakbonden kunnen beter eens aan de voordeur van PS gaan staan , zij zijn diegenen die de sociale zekerheid leegzuigen om het profitariaat van hun kiezers te betalen . @yahya kasmi , als de abvv zo goed is voor de werkman , waarom hebben zij zoveel leden verloren de laatste jaren , ik ben er ook één van .