Brits premier Boris Johnson legde zijn brexitdeal een tweede keer voor ter stemming in het Britse parlement. Nu er goedkeuring is, is een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op 31 januari mogelijk.
Volledig scherm
Brits premier Boris Johnson legde zijn brexitdeal een tweede keer voor ter stemming in het Britse parlement. Nu er goedkeuring is, is een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op 31 januari mogelijk. © EPA

Brits parlement keurt deal van Boris Johnson goed: weg naar brexit op 31 januari ligt nu volledig open

Het nieuw verkozen Britse parlement heeft zich uitgesproken over het brexitvoorstel dat premier Boris Johnson onderhandelde met de Europese Unie. De parlementsleden keurden de Withdrawal Agreement Bill (WAB) of brexitwet met een overweldigende meerderheid goed. Daarmee stappen de Britten op 31 januari uit de Europese Unie.

11 reacties

  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Goed zo, nu nog een schotse en Welshe onafhankelijkheid zodat de EU twee sterke leden bij krijgt en dan maar een isolement van de Britten zodat wij EU sterker worden. Je bent niks met landen die teren op obstructie en tegenwerking.
  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    @Wesley Kenis: Ik weet niet waar u het zinkend schip niet. Het zijn enkel die politici die het niet zo nauw nemen met de democratie en ook niet willen dat hun doen en laten wordt gecontroleerd, die het europees gezag willen ontlopen (cfr Polen, Hongarije en laatst Italië). NVA heeft ook éénmaal te kennen gegeven de eu te willen verlaten, en dat stemt tot nadenken. U moet eens nagaan wie in Nederland tegen de eu is. Wenst u door dergelijke politci bestuurd te worden?
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    De brexit zal dan wel doorgaan maar verder staan de Britten nog altijd even ver als drie jaar geleden. Er is nog altijd geen handelsakkoord en de modaliteiten op welke manier ze de EU zullen verlaten en de echtscheidingskosten zijn nog altijd niet vastgelegd. Dat was 3 jaar geleden al het grote probleem en dat probleem is er nog altijd. Veel reden tot juichen is er voor de Britten nog altijd niet.
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Beste Tim De Witte, als de EU het goed zou menen voor hun burgers zou bvb. Oost en West Duitsland allang evenwaardig zijn. Zou Frankrijk niet die gele hesjes hebben. Zou de roep en ruk naar extreem niet bestaan. Er zijn amper 16 landen die euro voeren als munt van de 28 landen. Waaronder Malta en Litouwen, dat wisselen van geld voor vakantie en zakendoen is de grootste kolder omdat de handel in tussentijd is geglobaliseerd en betalen met de munt wat wordt gevraagd.
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    En dan maken ze met vs een handelsakkoord met China en dan einde Europa en vooral haven antwerpen en Rotterdam en Hamburg alsook de cargovluchten