Nahima Lanjri (CD&V).
Volledig scherm
Nahima Lanjri (CD&V). © photo_news

CD&V pleit voor verplicht aanvullend pensioen

Iedereen moet na een volledige loopbaan voortaan een pensioen van minimaal 1.500 euro krijgen. Om dat waar te maken, moet volgens CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri het aanvullend pensioen, of de zogenaamde tweede pijler, verplicht worden. Dat zegt Lanjri in een persbericht.

54 reacties

  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    het pensioensparen is een onzekere zaak. Stel dat je op 65 zo een 20.000 krijgt, maar je hebt een nieuwe auto nodig...Het is het basispensioen dat telt. al de rest is welkom, maar blijft een lapmiddel.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    verplicht aanvullend pensioen ... dat is zoals vroeger de hospitalie verzekering. Eerst vrijblijvend en nu van moetens ... als iedereen 40 Jar afdraagt voor de belastingen, dan moet dat genoeg zijn voor een lezenswaardig bestaan.
  • Patrick De pauw

    4 jaar geleden
    De staat heeft gans onze loopbaan geld ingehouden dus zij moet ons pensioen betalen Punt
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Leuk dat de CD&V nu pas op dit idee van de tweede pensioenpijler komt maar waarom hebben jullie dit nooit ingevoerd in het verleden, jullie waren toch altijd een beleidspartij? Voelen jullie de hete adem van de Pvda in de nek?
  • Willy Bogaert

    4 jaar geleden
    Beter het wettelijk pensioen voor iedereen gelijk maken .Nu enorme verschillen die vandaag niet meer te verdedigen zijn .Waar blijven onze gele hesjes .Dan komt er misschien eens beweging in de superhoge pensioenen van ambtenaren ,politiekers,leger ,rechters .... Begin ermee maar los eerst ARCO op en pruts dan verder zoals jullie effectentaks