-
Volledig scherm
PREMIUM
- © unsplash

Goed voor een extra pak friet per dag: tegen 2100 heeft de mens 80 procent meer calorieën nodig

Eind deze eeuw heeft de mens 80 procent meer voedsel nodig dan nu, zo schrijven wetenschappers in vakblad Plos One. We zijn tegen die tijd niet alleen met 3,5 miljard meer. Mensen zullen ook groter en zwaarder zijn, wat meer calorieën vergt, goed voor een extra portie friet per dag.

17 reacties

  • Hanne Vlaeminck

    4 jaar geleden
    minder kinderen, da's de oplossing. Ooit van het mytische "de vergrijzing" gehoord? Mensen klagen steen en been dat hun pensioen niet betaald wordt, en dat niemand hen wil verzorgen in de rusthuizen. en nu willen jullie nog minder kinderen zorgen??? Er worden nu al mensen in de verpleging naar hier gehaald die de taal niet machtig zijn en waar jullie niks aan kunnen vragen. Veel plezier met oud worden!
  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    Als mensen groter en zwaarder zijn en dus meer gaan eten, dan zullen ze ook vroeger sterven. En zo houdt het systeem zichzelf in evenwicht.
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    De bevolkingstoename ligt voor het grootste deel in Azië, en in mindere mate in Afrika. Daarenboven gaat het om hoe mensen leven, een Europeaan heeft de ecologische afdruk van 20 Afrikanen.
  • Tom Wauters

    4 jaar geleden
    Tip voor de politiek; hef een belasting per geboren kind, probleem opgelost. Minder co2 uitstoot, minder gebruik van grondstoffen enz..,,..
  • Saskia Van thielen

    4 jaar geleden
    Een maximum van 2 kinderen per gezin. En indien er uit vorige relatie al twee waren, geen. Tenzij nieuwe parter er nog geen heeft is er 1 toegelaten.. Dit wereldwijd.. Want anders is er weer 1 soort bevolking dat zich daar aan moet houden.. Bij volledig gezin. Verplicht milieu taks per extra gezinsuitbreiding geeft extra uitstoot.. De staat moet wel geld vrij maken voor sterlisatie ingreep. Voor iedereen zodat ook kansarme mensen niet ongewild extra kinderen hebben. Na 30 jaar veel opgelost