Het zou om een grap over hun leidinggevende gaan, de dertig cipiers in opleiding noemden haar naam in plaats van die van Adolf Hitler.
Volledig scherm
Het zou om een grap over hun leidinggevende gaan, de dertig cipiers in opleiding noemden haar naam in plaats van die van Adolf Hitler. © AFP

30 Amerikaanse cipiers in opleiding ontslagen om nazi-groet

Dertig cipiers in opleiding zijn in de Amerikaanse staat West-Virginia ontslagen vanwege een foto waarop ze een Hitler-groet brengen. Dat heeft de gouverneur van de staat Jim Justice bekendgemaakt.

3 reacties

  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Niets wat Hitler gebruikte als teken was uniek. Die zogenaamde 'Hitlergroet' was niets nieuws. De swastika, ook al minstens 1000 jaar daarvoor gebruikt en nog steeds. Dus als een 'slechterik' ongevraagd beslist iets te claimen als van zichzelf gaat de rest van de wereld daarmee akkoord, zelfs tot na diens dood? Wauw... newsflash dan schiet er niets meer over. 't Is zo dat je die dingen macht blijft geven, met ze als 'speciaal' te behandelen.
  • Paul De Clercq

    4 jaar geleden
    Iedereen groet op zijn manier,amen en uit
  • wannes sips

    4 jaar geleden
    Kan echt niet wat ze doen, maar als het zo ver is gekomen is het hoogtijd dat de politiek eens gaat nadenken over wat een frustratie er heerst onder de bevolking. Zie je ook hier bij ons !! de politiek geraakt er niet uit daar de bevolking super gefrustreerd is over hoe we behandeld worden en welke behandeling en of financiële vergoeding iemand die nog niets of amper heeft afgedragen krijgt.