Sebastian Kurz schudt de hand van Werner Kogler van de Groenen.
Volledig scherm
Sebastian Kurz schudt de hand van Werner Kogler van de Groenen. © AP

Oostenrijkse kanselier Kurz gaat na extreemrechts nu regeren met groenen: “Tegelijkertijd klimaat én grenzen beschermen”

De Oostenrijkse conservatieve leider Sebastian Kurz heeft met de Groenen overeenstemming bereikt over een regeringscoalitie. Kurz en een woordvoerster van de Groenen hebben dat bevestigd. Opvallend: in de vorige regering had Kurz nog extreemrechts als coalitiepartner.

9 reacties

  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    @Johnny Deketel, voor De Wever zou dat een gedroomd scenario zijn gezien hij nu moet kiezen tussen hangen en wurgen. Handenwrijvend zou hij dan aan de zijlijn kunnen blijven staan, maar dat mag hij wel vergeten.
  • Jens van den Broeck

    4 jaar geleden
    Amper een meerderheid. De EU wil koste wat kost extreemlinks door mensen hun strot duwen, om hun massamigratie en de Islamisering in sneltempo verder te zetten.
  • Wim Stals

    4 jaar geleden
    oostenrijk is tenminste een democraties land de kiezer kiest niet de politiek
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Als je wil besturen in plaats van elkaar stemmen af te snoepen moet dat lukken. Ondertussen was er een ploeg technocraten aan het roer, wat betekent dat hun Oostenrijks politiek systeem beter in elkaar zit.
  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    De soortgenoten van het VB hebben ze in Oostenrijk al uit de regering gegooid wegens onbekwaamheid.Dat zal moesten de Vbers hier toevallig in een regering terechtkomen ook snel gebeuren.