-
Volledig scherm
PREMIUM
- © nina

Columniste Femke: “In een Kempendorp is iedereen in zekere zin familie van elkaar”

Femke is 32 en een rasecht, ongefilterd Kempenkind. Ze is getrouwd met Mathias, die ze ontmoette op het dak van haar moeder - lang verhaal - en mama van Amedee, een rock-’n-rollkleuter van anderhalf. Ze verkoopt bier om de kost te verdienen, waarmee ze vooral het eten van haar (pleeg)katten en konijnen betaalt. Om van de vogels, kippen en vissen nog maar te zwijgen. Ze is een 40’s- & 50′s-lover (hallo, opvallende lippenstift), is zot van eten en nog zotter van mooie woorden. Op NINA.be schrijft ze elke week haar gedachten van zich af.

6 reacties

  • Els Daneels

    4 jaar geleden
    Vollédig herkenbaar... ;-) Andere kerkentoren, andere bijnamen maar zelfde sfeer, zelfde gevoel, warme zandgronden en bourgondisch opwarmen in de wintermaanden. Da is de Kempen jom!
  • Veronique Jacobs

    4 jaar geleden
    Haha Guilbert, ik ben van Herenthout en begrijp je reactie. Wij die van de kempen reageren zo wel op buitenstaanders. Neemt nie weg dat ik al 15 jaar in Deurne woon en ik word hier ook nog altijd aanzien als de boeren van de kempen hoor. Zij zijn vant stad en de rest is parking. Dus maak geen verwijten, want uiteindelijk reageren zo veel mensen.
  • Ellen Drossaert

    4 jaar geleden
    Geboren en getogen in Wilrijk en nu “immigrant” in Ietegoem, kan ik haar verhaal helemaal bevestigen. Het is nog steeds een dorp met een dorpsmentaliteit en een dorp dat lééft! Dit dankzij de mannengilde, de fanfare, de korfbal, het oudercomité, de Chiro, het jaarlijks weerkerende Keustcafé, de “ronde van Itegoem,.... enz. Haar gesprek met Annelies van den bakker is zo geschreven dat ik het bijna écht kan horen. Blij dat ik hier kan wonen!!
  • Karin Weuts

    4 jaar geleden
    Ge hed da schoon gezee Femke, tis hie nog plezant wonen en de meesten hemme nog gene schrik veu ne goeiendag te zeggen al denken sommige da da geld kost. Blijft gij mo schrijven ge doe da goe.
  • guilbert vannimmen

    4 jaar geleden
    Wat een grap. Ik woon nu bijna 10 jaar in de kempen en ben nog steeds een buitenstaander voor velen. Ondanks gestart te zijn zonder vooroordelen, mezelf sociaal te engageren, etc word ik nog steeds behandeld als de allochtoon van het dorp terwijl ik alleen maar een andere tongval heb. Lotgenoten weten mijn verhaal te bevestigen. Mocht mijn vrouw niet van de streek zijn was ik al lang vertrokken.