EPA
Volledig scherm
© EPA

Gelekte documenten onthullen hoe rijkste vrouw van Afrika 2 miljard euro vergaarde terwijl bevolking crepeerde

Isabel dos Santos (46) – de rijkste vrouw van Afrika en dochter van de voormalige president van Angola – is opnieuw in opspraak gekomen na het uitlekken van vertrouwelijke documenten uit haar zakenimperium. Daaruit zou blijken dat ze haar fortuin van bijna 2 miljard euro vergaarde door corruptie en vriendjespolitiek, op de rug van de bevolking van Angola. Terwijl Dos Santos en haar man Sindika Dokolo (47) genieten van een leven van luxe, moet ruim de helft van de bevolking rondkomen met minder dan 1,5 euro per dag.

99 reacties

  • Vera Bres

    4 jaar geleden
    spoor haar op , pak haar op en neem haar alle bezittingen af
  • Willem Piscaer

    4 jaar geleden
    Gesteund door de VS en de EU om de handelsbelangen van het "vrije" westen niet te schaden en de invloedssfeer van de dollar veilig te stellen.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    En wij dragen maar zakken geld naar al die landen omdat ze zo “arm” zijn. Terwijl hun regeringsleiders in alle luxe leven en waarschijnlijk ook nog ons geld mee opmaken. Met dank aan onze zeer intelligente ministers die ons geld door ramen en vensters smijten! Nietwaar De Croo?
  • patrick Van Hauwaert

    4 jaar geleden
    "Hij maakte tijdens zijn regeerperiode de meest waardevolle bedrijven staatseigendom. De opbrengsten gingen naar een select groepje politici ..." en denk ik plots aan de PS en hun linkse vriendjes...
  • Marc verschaeren

    4 jaar geleden
    Zouden we niet eerst voor eigen deur vegen , hier doen ze zelfs geen moeite om het te verbergen ! .