Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Otto-Jan Ham won kampioenschap mediteren: dit zijn alle voordelen voor je geest en lichaam

Gisteren kon je in ‘Brain man’ op Canvas zien hoe presentator Otto-Jan Ham meedeed aan het kampioenschap mediteren én verbazend genoeg won. Maar wat houdt mediteren nu precies in? En wat zijn de voordelen? Neuroloog en auteur van ‘Het no-nonsense meditatieboek’ Steven Laureys geeft uitleg.

3 reacties

  • Stavros Kanakaris

    4 jaar geleden
    Slapen is simpeler en goedkoper.
  • Ingrid Asseloos

    4 jaar geleden
    Al die mindfullness is een uiterst miniem en beperkt aspect en niet eens nodig voor meditatie. Waarom zou je hele tijd letten op wat in je mind gebeurt? Mediteer zelf sedert 20 jaar en volgens mij is mediteren verbinding maken met het onveranderlijke, het transcendente (niet gelijk aan in trance zijn!), de bron waaruit alles ontstaat. Er is meer dan een ‘hoofd’ voor nodig.
  • Martine Delsael

    5 jaar geleden
    Jullie hebben het over mindfulness. Meditatie is controle over je geest krijgen en zoveel meer
  1. Smartwatchbandjes zitten boordevol potentieel schadelijke bacteriën: “9 op de 10 test positief”
    5

    Smartwatch­band­jes zitten boordevol potentieel schadelij­ke bacteriën: “9 op de 10 test positief”

    Draag jij regelmatig een smartwatch of fitnesstracker? Dan pas je maar beter op volgens de wetenschap. Uit een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Advances in Infectious Diseases, blijkt dat op 9 van de 10 bandjes van slimme horloges ziekteverwekkende bacteriën aanwezig waren. Maar naar welke bacteriën hebben de wetenschappers van Florida Atlantic University gekeken? Welke bandjes kwamen het slechtst uit de studie? En hoe hou je het best jouw bandje bacterievrij?
  2. Expert noemt 5 verrassende plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”
    PREMIUM

    Expert noemt 5 verrassen­de plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”

    Maar liefst 65 procent van de sinds vorig jaar verplichte asbestattesten vermeldt asbest in de woning. Afhankelijk van waar die zit, is dat niet enkel een aanslag op jouw gezondheid, maar ook op je portemonnee. “Als een erkende asbestverwijderaar moet worden ingeschakeld, zit je al snel met een rekening van duizenden euro’s”, waarschuwt experte Cindy Delens van ABL Asbestlabo. Haar jaren ervaring levert vijf tips en een heleboel foto’s op waarmee je zélf asbesthoudende materialen kan herkennen en de verwijderingskosten inschatten.