Joris Van Cauter (R), de advocaat van de ouders van Tine Nys, zal ook optreden voor de zussen en de broer van Nys. De advocaat maakte bekend dat hij Fernand Keuleneer (L) zal vervangen, die zich van de stafhouder van de Gentse balie moest terugtrekken, nadat bleek dat hij plaatsvervangend lid was van de euthanasiecommissie die de zaak van Nys behandelde.
Volledig scherm
Joris Van Cauter (R), de advocaat van de ouders van Tine Nys, zal ook optreden voor de zussen en de broer van Nys. De advocaat maakte bekend dat hij Fernand Keuleneer (L) zal vervangen, die zich van de stafhouder van de Gentse balie moest terugtrekken, nadat bleek dat hij plaatsvervangend lid was van de euthanasiecommissie die de zaak van Nys behandelde. © BELGA

Einde van vijfde procesdag. Zat Tine dan toch onder drugs tijdens euthanasie?

Tine Nys kreeg op 27 april 2010 euthanasie op basis van psychisch lijden. De drie artsen betrokken in de euthanasie moeten zich nu verantwoorden voor vergiftiging. Volgens het openbaar ministerie werden de voorwaarden van de euthanasiewet immers niet nageleefd. Volgens de verdediging had Tine Nys autisme en was ze uitbehandeld, waardoor ze wel voldeed aan de wettelijke voorwaarden. Vandaag kwamen verschillende experts aan het woord. Herlees hier alle ontwikkelingen in de vijfde dag van het felbesproken proces.