Hans Rieder.
Volledig scherm
Hans Rieder. © VRT NWS

Strafpleiter Hans Rieder: “Dubbele rol advocaat Fernand Keuleneer in euthanasieproces kan naar Cassatie leiden”

Volgens strafpleiter Hans Rieder is het mogelijk dat de faux pas van advocaat Fernand Keuleneer op het euthanasieproces van Tine Nys het uiteindelijke arrest van het hof van assisen op losse schroeven zet en naar Cassatie leidt. Dat heeft hij gezegd in De afspraak op Canvas.

25 reacties

  • Stef Janssens

    4 jaar geleden
    De familie wist het. Wisten de beklaagden dit?
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Betrokken partij? Voorkennis? Drogredenen om de advocaat van de burgerlijke partij via de media te elimineren. FEIT: de euthanasie gebeurde op 27 april 2010, maar de euthanasiecommissie behandelde het dossier pas op 3 augustus 2010. FEIT: de voorzitter van de commissie die het dossier op 3 augustus 2020 goedkeurde, mag nu getuigen als "onafhankelijk expert". Twee maten, twee gewichten.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Fons Casteels, als een strafpleiter zegt dat het niet kan en als die advocaat moet vertrekken van de rechter zullen die wel meer dan competent genoeg zijn om zoiets te verklaren. Ik denk niet dat U de nodige juridische achtergrond hebt om dat in twijfel te trekken anders moet U met de nodige artikels van het wetboek afkomen om te bewijzen. Good luck.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    En waarom zou men geen rechter en advocaat mogen zijn ? In de rechtbank kan hij sowieso de twee niet combineren. Wat niet kan is de voorkennis. Dat is trouwens al aangehaald. Ik denk niet dat we beter geplaatst zijn dan deze strafpleiter ! Schoenmaker....
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Fons Casteels, dat maakt allemaal niks uit. Of hij stemrecht of niet had, van de moment hij daar binnen in die ruimte was, is hij betrokken partij. Stel dat hij uit persoonlijke mening voor zichzelf tegen is, dan zal dit de hele zaak volledig beinvloeden en kan je van morele neutraliteit niet meer spreken. Deze advokaat neemt een loopje met zijn beroep en hoopte dat het niet uitkwam. Denk dat het proces nu wel een grote farce is geworden nadat de 2e de laan is uitgestuurd sinds aanvang.
  1. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent
  2. Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten
    58

    Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten

    Het KMI vaardigt morgen code geel uit voor hevige windstoten. In het binnenland moet rekening worden gehouden met snelheden van 65 tot 75 km/u, aan zee wordt het nog een tikje feller (tot 80 km/u). De waarschuwing geldt voor het hele land, van 9 tot 21 uur. De voorspelling voor de komende week ziet er vooral nat uit. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit”, stelt onze weerman Frank Duboccage. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.