ANP Sport
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Sport

Onze chef voetbal over BeNeLiga: “Als we willen dat voetbal een feest blijft in België, moeten we blij zijn om ‘Het Verdrag van Eindhoven’”

VoetbalWanneer een BeNeLiga van start zou kunnen gaan, is nog lang niet duidelijk. Maar dat het project op de rails zit, lijkt na de vergadering van gisteren wel een zekerheid. De Belgische G5 en de ­Nederlandse G6 willen doorgaan en beslisten unaniem om Deloitte een nieuwe, diepgravendere studie te laten maken. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert vindt dat een goede zaak. “Er is geen weg meer terug.”

19 reacties

  • Ivan Smissen

    4 jaar geleden
    Mits een goede geografische verdeling van de traditieclubs die mogen deelnemen is dit een goede zaak: RSCA, Gent, Brugge, Antwerp, Standard, Charleroi en STVV. Uit principe moeten recente artificiële fusieclubs die artificieel groot zijn gemaakt door hopen onterechte subsidies, zoals Genk, geweerd worden.
  • eric debanne

    4 jaar geleden
    Te gek voor woorden ......! Voetbal is tegenwoordig alleen nog geld business managers zakkenvullers enz... En de trouwe fans zijn de dupe van alles De rijke ploegen worden nog rijker en de arme clubs nog armer ...
  • wilfried saenen

    4 jaar geleden
    Moi voorstel. Zeker als we vanaf dan als Belgische club tevreden zijn met plaats 9 of lager. Belgische top kan nooit punten halen tegen de top van nederland. Maw dan gaat het nog verder bergaf met het Belgisch voetbal. Zodoende ook geen kans meer op Europees voetbal. Ik zie nooit kleinere clubs trouwens akkoord gaan met dit dom voorstel
  • Merijn Desseyn

    4 jaar geleden
    Morgen aub een dubbele pagina interview met Vinnie hierover. Benieuwd hoe Hij dat ziet. Alvast bedankt, Keygnaert
  • Jean Blanquart

    4 jaar geleden
    wat een ellende! gewoon de champions league en europa league afschaffen (puur volksbedrog want elk jaar steeds dezelfde wedstrijden ) en terug naar EC I, II en UEFA cup; spannend en onvoorspelbaar! d emacht van het geld afschaffen door elke club in de hoogste klassen in Europa een zelfde maximumbudget toe te laten! dan wordt voetbal weer een feest!