In de gevangenis van Brugge konden gedetineerden gisteren geen bezoek ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de gevangenis van Brugge konden gedetineerden gisteren geen bezoek ontvangen. © Benny Proot

Staking na conflict over minimale dienstverlening in gevangenissen: hierover gaat het

Het zit er opnieuw bovenarms op tussen de gevangenisbonden en minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Die laatste heeft het gehad met het getreuzel van de vakbonden over de minimale dienstverlening tijdens het overleg. De bonden pikken het niet dat Geens de wet doorduwt en het overleg deze week stopzette en voeren actie. Maar wat is die minimale dienstverlening eigenlijk?

5 reacties

  • jacobs rudy

    4 jaar geleden
    Dat geens het zelf gaat doen dan hee zijn loon is 100x hoger dan dat van de cipiers, of durft hij zich niet laten zien binnen de gevangenis muren?
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Zelfstandig bijberoep is het echte probleem bij staking kunnen ze dat extra uitoefenen bij minimale dienstverlening niet
  • Karel Belmans

    4 jaar geleden
    De politici staken nu ook al 8 maanden(sinds mei vorig jaar). Maar er is een minimale dienstverlening aanwezig. Waarom kan het dus hier niet gebeuren?Hoog tijd dat men het "stakingsrecht" fundamenteel herbekijkt en de rol van een vakbond.
  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    Hoe zou het komen dat de politici nooit staken? Die zitten aan de vetpotten, hebben geen gebrek aan personeel en doen de anderen besparen. En voor de camera's hebben ze de mond vol over investeringen, maar ze bedoelen besparen. En om geen gezichtsverlies te lijden, willen ze een minimale dienstverlening.
  • guido verlinden

    4 jaar geleden
    Pakt die gevangenen is wa harder aan dan heb ge daar gene last mee