REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Coronavirus bereikt Europa: drie mensen besmet in Frankrijk, dodentol in China stijgt naar 41

UPDATEHet coronavirus, dat eind vorig jaar uitbrak in China, is nu ook officieel opgedoken in Europa. Volgens het Franse ministerie van Volksgezondheid is het virus vastgesteld bij drie personen in Bordeaux en Parijs. Beiden reisden recent naar China, meldt Le Figaro. De dodentol in China is gestegen tot 41 nadat 15 mensen stierven in de provincie Hubei, het epicentrum van de epidemie. Dat laten de lokale autoriteiten weten.

57 reacties

  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    De mens kan grote dieren aan. Echter de kleine , heel kleine beestjes zijn de mensen nog niet meester.
  • Danny De Graeve

    4 jaar geleden
    Waarschijnlijk een uit de hand gelopen experimentje in een of ander geheim laboratorium, oeps!
  • Patrick Voet

    4 jaar geleden
    Volgens Wikipedia sterven per 100.000 mensen 20 aan malaria. De ratio van 40 doden op 1000 besmettingen voor dit corona virus, is toch 4000 op 100.000. Dus 200 maal dodelijker dan malaria. Dit is geen lachertje.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Hoe je het draait of keert, dit stinkt. Je bouwt niet vlug een hospitaal voor een gewoon virus. Tevens is het ook bizar dat dit zich wel heel vlug verspreid. Ik heb er mijn bedenkingen bij, volgens mij wordt er een deel verzwegen.
  • Ronny Cockuyt

    4 jaar geleden
    Al wat van China komt van berichtgeving,daar kan je niets van geloven,alles blijft daar zoveel mogelijk binnenshuis,het kunnen wel duizenden doden zijn,ze zullen het nooit naar buiten brengen,om alles zo af te sluiten en lam te leggen ziekenhuizen bouwen,in een land als China dan moet er meer aan de hand zijn,nu staan ze voor het feit dat ze het niet kunnen ontkennen dat er iets aan de hand is,maar de waarheid zal je nooit weten.
  1. Alles wat je moet weten over het coronavirus en wat je zelf kan doen

    Alles wat je moet weten over het coronavi­rus en wat je zelf kan doen

    427 patiënten stierven al aan het nieuwe coronavirus dat voor het eerst opdook in de Chinese miljoenenstad Wuhan. Meer dan 20.000 mensen zijn er inmiddels mee besmet. Dat aantal blijft snel stijgen, omdat het virus ook van mens tot mens overdraagbaar is. Het virus verspreidde zich buiten China, naar Amerika, Australië en Europa. Ook in België dook een eerste besmetting met het virus op, bij een landgenoot die werd gerepatrieerd uit Wuhan. Paniek is niet nodig, waakzaamheid geboden. In dit artikel zetten we de feiten op een rij. Wat weten we over het zogenaamde 2019-nCoV-virus? Hoe is het ontstaan? Kunnen we er zelf iets aan doen? Hoe kan de verspreiding worden ingeperkt?
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.