Peter Claes, directeur Media en Productie en Paul Lembrechts, ex-CEO van de VRT.
Volledig scherm
Peter Claes, directeur Media en Productie en Paul Lembrechts, ex-CEO van de VRT. © VRT/Phile Deprez, Belga

"Vernietigend beeld” van Claes in rapport ontslagen VRT-CEO Lembrechts

De Morgen kon het dossier inkijken dat de intussen ontslagen VRT-CEO Paul Lembrechts samenstelde om het ontslag te vragen van directeur media en productie Peter Claes. In het dossier wordt -volgens de krant- een “vernietigend beeld” geschetst van Claes. Het dossier, dat een onvoldoende kreeg, werd opgesteld met de bedoeling duidelijk te maken dat verder samenwerken geen optie is. 

66 reacties

  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    We kunnen beter ineens De Wever CEO van de VRT maken dan kan hij samen met Christan Van Thillo( beste vriend van Bart) van VTM bepalen wat wij wel en wat wij niet moeten zien . Open jullie ogen voor de nva ze helemaal sluit.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het testbeeld wordt al lang niet meer uitgezonden. Sommigen zijn echt wel niet mee met hun tijd.
  • willem merken

    4 jaar geleden
    En een rapport geschreven voor de raad van bestuur (die hiervoor verantwoordelijk is) word dan maar gelekt aan de linkse pers. Als je iemand buiten wil ga je hem toch niet ophemelen.
  • chris Daems

    4 jaar geleden
    Benjamin Dalle – kersvers minister van Brussel, Media en Jeugd – mag voor de meeste mensen dan een nobele onbekende zijn, de naam van zijn vrouw Maïté Piessen doet wel een belletje rinkelen. Piessen werkt al negen jaar als journaliste op de nieuwsdienst en is tegenwoordig aan de slag als nieuwslezer op Radio 1. Dat botst met de nieuwe functie van haar man. Het zou er toe kunnen leiden dat Piessen op gegeven moment verslag moet uitbrengen over de bezigheden van haar man. En dat ligt gevoelig.
  • Clemence Nees

    4 jaar geleden
    Ik snap niks van dat (politieke) kat-en-muisspelletje, maar weet één ding: de VRT is niet goed bezig...