Guillaume Boutin, CEO van Proximus.
Volledig scherm
Guillaume Boutin, CEO van Proximus. © Photo News

Vrijwillig vertrekplan bij Proximus enorm succes

Telecomgroep Proximus ziet meer medewerkers dan verwacht zelf opstappen in het kader van de herstructurering, met name in de callcenters en bij de accountmanagers. Dat schrijft De Tijd.

15 reacties

  • Christophe Dely

    4 jaar geleden
    deze week kregen we normaal info, er is nog niets zeker, de vakbond weet van toet noch blaas en de werknemers al zeker niet, dus ik heb geen idee waarom dit artikel hier staat ?
  • Dennis Andersen

    4 jaar geleden
    Beste Johan De Clercq, je maakt een grote rekenfout want je telt enkel het extra. Buiten dit is er ook de gewone ontslagvergoeding. Die 1750€ extra per jaar is enkel een bijkomende premie voor wie zich kandidaat stelt om te vertrekken en daarmee een andere collega zijn job redt. Dus de belasting erop is berekend op een veel hoger bedrag en van die 35.000€ gaat minstens 50 à 60% naar de staat!
  • Jean Van den Bosch

    4 jaar geleden
    beste Johan De Clercq, je maakt een zware rekenfout. vroeger zelf ontslagpremies gehad die volledig in de zakken van de (graai)overheid verdwijnen.
  • Edith Bastiaensens

    4 jaar geleden
    Altijd grote bedrijven die grote premies kunnen betalen. Maar als je voor een klein baasje werkt en je moet opstappen, krijg je niks. Dus niet zeuren dat je er veel belasting op moet betalen.
  • Francies Van Caeneghem

    4 jaar geleden
    Ontslagplan is aangekondigd als vrijwillig vertrek... maar als niet niet intekend en geen kandidaten genoeg zijn voor je functieklasse moet je voor je eigen functie/andere functie terug solliciteren en als niet terug aangenomen wordt wordt je ontslagen zonder extra vergoeding. Denk dat de meest benadeelden diegenen zijn die moeten blijven en hetzelfde werk moeten doen in hun dienst met de helft van de personen... 58+ plan op maat waar zij die niet weg mogen tot hun 66 zullen mogen werken...