EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier
Volledig scherm
EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier © REUTERS

EU-hoofdonderhandelaar Barnier: “Sleutel vrijhandelsakkoord ligt bij Johnson”

De EU is bereid een "ambitieus" vrijhandelsverdrag met het Verenigd Koninkrijk te sluiten, zonder quota en heffingen, op voorwaarde van open en eerlijke concurrentie. De sleutel voor dit "bijzondere aanbod" ligt bij de Britse premier Boris Johnson, aldus EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier.

8 reacties

  • p. devillé

    4 jaar geleden
    Met Brittanie moet er dus een gelijk speelveld gegarandeerd worden op sociaal vlak, milieu vlak en fiscaal vlak.Maar ondertussen sluit de EU handelsakkoorden met landen in andere goedkopere continenten waar er dan wel grote verschillen mogen bestaan op al deze terreinen.Dat speelt in het nadeel van vele bedrijven hier.Van enige rechtlijnigheid is er bij die EUtop nog geen sprake.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Aan het commentaar van Johnson te horen blijkt het een Engelse Trump te worden.Als hij beter afspraken kan maken met de Gemene Best landen en Amerika ( wat voor de hand ligt) zal Europa nogal scheten laten.
  • DAVID VAN LAER

    4 jaar geleden
    Hun euro is stilaan aan het vallen zonder toegang tot de visgronden van Groot-Brittannië is het gedaan met vissen. Eisen zoals vrij verkeer van arbeid sociale bescherming en dergelijke gaan niet worden ingewilligd het is mede door die voorwaarden waardoor Groot-Brittannië de EU verlaten heeft. Terug baas in eigen land zonder inmenging van een parlement dat niet gekozen is door het Britse volk en opnieuw begint de EU met het stellen van wetten aan een staat niet aangesloten bij de EU
  • johan bogaerts

    4 jaar geleden
    Nu idem als voordien handel drijven maar zonder betalen als ze dat doen stapt iedereen iir de eu
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    Boris wil baas zijn over zijn grenzen, zijn viswaters en wil geen inmenging meer van het Europees hof van justitie. Dat belooft. Als je goed nadenkt als burger stel je vast dat er heel wat boven je hoofd wordt beslist door gemeenteraden, provincieraden, Vlaams parlement, federaal parlement en Europees parlement. Logisch dat er veel verkeerd loopt en dat alles zoveel kost.