Xinizhou Mansion, gmp Architekten
Volledig scherm
Xinizhou Mansion, gmp Architekten © Kris Provoost

Bouw ziekenhuis lang niet enige Chinees huzarenstukje

Woon.De Chinezen speelden het klaar om in Wuhan in amper tien dagen een gloednieuw ziekenhuis te bouwen. Een huzarenstukje, maar zo leveren ze er op architecturaal vlak wel vaker af. De laatste vijftien jaar verschenen er in elke miljoenenstad gebouwen waarvan je niet voor mogelijk hield dat ze gerealiseerd konden worden, en dan vooral op bouwkundig vlak. Onze landgenoot Kris Provoost bundelde ze in een verbluffend fotoboek. Wij tonen enkele van de meer dan 70 architectuurparels.

10 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Ze moeten geen ziekenhuizen bouwen en de schone schijn hoog houden maar de ziekte bestrijden en medicijnen ontwikkelen, maar daarmee kun je natuurlijk de aandeelhouders geen zand in de ogen gooien. Moet je zien een besmettelijke ziekte en het ene bed na het andere. Allemaal oogverblinding.
  • Filiep Lapeire

    4 jaar geleden
    Daar hebben ze geen vijf regeringen en wat het volk betreft: ze hebben handen aan hun lijf!!!
  • freddy tormans

    4 jaar geleden
    dat is juist, maar is het ook niet zo dat het corona virus weken verzwegen is, en dat ze de docter die het uitgeract heeft in de gevangenis heeht gestopt?
  • freddy tormans

    4 jaar geleden
    nu komen ze eens possitief in 't nieuws, maar wat hebben ze,nog gedaan, ipv hun volk uit te buiten, en het bij manier vanspreken, laten doodvallen van de honger??
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    En ze zijn nog aardbeving bestendig, of toch tot 8 op de schaal van richter en zo een is er zolang wij meten nog niet geweest.