Pete Buttigieg.
Volledig scherm
Pete Buttigieg. © AFP

Democraten Buttigieg en Sanders nek-aan-nek in Iowa, Biden ontgoochelt

UPDATEMet 97 procent van de kiesdistricten geteld, ligt Pete Buttigieg uit Indiana krap op kop in de eerste Democratische voorverkiezingen in Iowa. Hij behaalde voorlopig 26,2 procent van de te verdelen afgevaardigden. Bernie Sanders volgt met 26,1 procent, maar ligt wel voor in de popular vote. De Democratische partij verzekert dat ondanks het debacle de resultaten wel degelijk correct zijn. Van hacking van de app is geen enkele sprake, klinkt het. 

21 reacties

  • Jean West

    4 jaar geleden
    Paul vanhaezebrouck Obama was de blaaskaak want buiten een oorlog starten heeft hij er niets van terecht gebracht. Economie draaide niet, zijn Obamacare waar de werkende Amerikanen de kosten moesten voor betalen enz. Moest hij geen kleurling geweest zijn hij had zelfs geen tweede termijn gehad.
  • eddie deleener

    4 jaar geleden
    Verkiezingen moeten niet meer gehouden worden als je ziet welke tegenstanders hij krijgt, lachwekkend.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Volgens mij is Sanders nog altijd de beste kandidaat, maar helaas inmiddels wat te oud. Buttigieg heeft het voordeel dat hij zijn jeugd kan uitspelen tegen "oude man" Trump.
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Als deze man het moet opnemen tegen Trump is het gedaan met de democraten. Bij ons is het geen probleem om gay en politieker te zijn maar in de VS waar men gelovig is tot in het absurde, vergeet het maar.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Ze zullen sterk moeten zijn om Trump z’n sluw en directe woordenschat te overschaduwen.