ANALYSE. Impeachment toont: Trump is aan niemand verantwoording verschuldigd

De afzettingsprocedure van Donald Trump was een lang proces waarvan de uitkomst vooraf al vaststond. Veel Republikeinen erkennen dat de president over de schreef gegaan is, maar hebben hem woensdag zoals verwacht vrijgesproken van machtsmisbruik en belemmering van het Congres.

30 reacties

  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Waarom waren de getuigenissen van Pompeo, Bolton en Guliani cruciaal en moesten ze met alle macht tegengehouden worden? Omdat de getuigenissen onder ede van deze republikeinse kroongetuigen niet konden afgedaan worden als verzinsels en fabeltjes van de democraten om de president schade toe te brengen. Zo gemakkelijk en eervol zouden ze er dan niet vanaf gekomen zijn. Nu zijn ze nipt de dans ontsprongen bij een naïef deel van de bevolking en hun aanhang.
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    De ene reden waarom de republikeinse senatoren geen cruciale getuigen wilden oproepen is dat ze de waarheid niet aan het licht wilden laten komen. Als die getuigen alles oprecht zouden opgebiecht hebben en de keiharde waarheid zouden vertellen konden ze het aan de Amerikaanse bevolking niet verantwoorden dat ze Trump zouden vrijpleiten. Een andere reden is dat Trump de republikeinen in zijn macht heeft en de angst en de dictatuur domineren in zijn partij.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Ze hebben dan wel de getuigenis van Bolton afgeblokt, maar de publicatie van zijn boek kunnen ze niet tegenhouden.... @Mark Germanus: "Ze hebben nog niet eens een goede kandidaat"? Rond deze tijd in 2008 was Barack Obama ook nog een nobele onbekende, hoor!
  • Jens Schapelynck

    4 jaar geleden
    Democraten zeiden dat ze genoeg bewijs hadden en dat president trump zeer schadelijk is voor het land, maar wat gebeurt er dan. Pelosi blijft dan een maand lang de impeachement papieren vasthouden (omdat de senaat niet akkoord ging met Pelosi haar eisen, haar quid pro quo, datgene waar trump voor beschuldigd wordt met oekraïne nota bene). Dan wanneer ze hun ijzersterke zaak hadden overgemaakt aan de senaat moesten er ineens meer getuigen naar bovenkomen, waarom de zaak was toch al ijzersterk?
  • Lieven Vermandere

    4 jaar geleden
    Bervoets, de dem's hebben er weken over gedaan om hun gestemd impeachment bij de senaat neer te leggen. In al die tijd geen woord over nieuwe bewijzen. Pelosi had trouwens met zoveel woorden gezegd dat het impeachment waarschijnlijk op niets zou uitdraaien, maar hopelijk er iets zou blijven hangen tot de verkiezingen.