Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Stormloop op HIV-medicijnen in zoektocht naar behandeling tegen coronavirus

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) benadrukte gisteren nog eens dat er geen werkzaam medicijn bestaat tegen het nieuwe coronavirus. Het Chinese Nationale Gezondheidscomité meldde dat een bepaald HIV medicijn gebruikt kan worden door patiënten met het coronavirus, zonder uit te leggen op welke manier die medicijnen kunnen helpen. Nu ook dokters succesverhalen delen, gaan heel wat Chinezen op zoek naar deze medicijnen. Sommige HIV-positieve Chinezen delen ze gratis uit, anderen maken er een handeltje van.

0 reacties

  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. “Kinderen krijgen het vooral op hun gezicht, maar impetigo kan op je hele lichaam voorkomen”: dermatologe geeft advies over ‘krentenbaard’
    PREMIUM

    “Kinderen krijgen het vooral op hun gezicht, maar impetigo kan op je hele lichaam voorkomen”: dermatolo­ge geeft advies over ‘krenten­baard’

    Vooral bij kinderen zie je in de zomer vaak vuile korsten rond de neus, nadat ze een week met een snotneus hebben rondgelopen. Maar die infectie, die krentenbaard of impetigo wordt genoemd, komt niet alleen bij kinderen voor. Ook volwassen kunnen ze oplopen. Maar hoe krijg je dit? En hoe behandel je het best? Dermatoloog Els Van Autryve legt uit: “Je kan wondjes krijgen die niet goed genezen of etterende plekjes met korstjes en blaren erop, tot zelfs blaren op verschillende zones van het lichaam.”