Vic Swerts haalt het van Marc Coucke in strijd om Studio 100: ondernemer koopt zich in bij Gert Verhulst en co.

Vic Swerts (Soudal) en 3d investors stappen in het kapitaal van media- en entertainmentgroep Studio 100. Dat heeft het bedrijf vrijdagavond bekendgemaakt. Swerts houdt zo onder meer ondernemer Marc Coucke en investeringsmaatschappij Gimv achter zich, die ook in de running waren voor het belang in het “Vlaamse Disney”. Opvallend: net vandaag werd Swerts 80. Z’n werknemers verrasten hem met een speciale versie van de Samsonrock.

LEES OOK. Soudal-baas Vic Swerts aast op Studio 100, dus vieren werknemers zijn verjaardag met speciale ‘Samsonrock’

De drie bestaande aandeelhouders van Studio 100 - Hans Bourlon, Gert Verhulst en BNP Paribas Fortis Private Equity - verkopen 25 procent van de aandelen. Swerts en 3d investors kopen respectievelijk 17 en 8 procent van het bedrijf achter onder meer Samson & Gert, K3 en Maya de Bij.

Hoeveel de nieuwe aandeelhouders betalen voor het belang is niet bekend.

Vic Swerts is de stichter en voorzitter van de Turnhoutse siliconenreus Soudal. 3d investors is de investeringsvennootschap van de ondernemersfamilie Donck, onder meer aandeelhouder in beursgenoteerde groepen als KBC, Ackermans & van Haren, Atenor, Barco en Zenitel.

Na de transactie zullen de drie verkopende aandeelhouders elk ongeveer 25 procent van de aandelen behouden.

bekijk ook

Gert Verhulst na aankondiging musical met muziek Will Tura: “Veel mooier verjaardagscadeau dan fles champagne”

Studio 100 maakt musical met Will Tura-hits

Marie & Viktor Verhulst krijgen telefoon van papa Gert tijdens live radiodebuut: “Veel Studio 100 draaien, dan is erfenis safe”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen