Gordon Sondland, Amerikaans ambassadeur voor de EU, getuigde voor het Huis van Afgevaardigden in het kader van het impeachmentproces tegen Donald Trump.
Volledig scherm
Gordon Sondland, Amerikaans ambassadeur voor de EU, getuigde voor het Huis van Afgevaardigden in het kader van het impeachmentproces tegen Donald Trump. © AP

Wraakactie Trump gaat voort: ook VS-ambassadeur voor EU ontslagen na getuigenis in impeachmentproces

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een tweede belangrijke getuige in het impeachmentonderzoek ontslagen. Volgens Amerikaanse media is nu ook de Amerikaanse ambassadeur voor de Europese Unie Gordon Sondland zijn baan kwijt. Het ontslag komt een aantal uren na het wegsturen van Alexander Vindman, die werkte voor de Nationale Veiligheidsraad.

61 reacties

  • Vloebergs Jan

    4 jaar geleden
    Is dit een democratie of een dictatuur eerlijk gezegd brokkeld de US is sneltempo af.
  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    trump heeft groot gelijk.goed zo om verklikkers buiten je entourage te zetten.hoe kun je anders in vertrouwen met je medewerkers werken als je voortdurend bang moet zijn dat je naasten je tegenwerken.er kan maar 1 baas zijn,mensen moeten dat eens leren beseffen.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Wraakactie ? Dat is de enige logische oplossing, deloyale medewerkers de deur wijzen.
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    Toch een groot verschil met grootmachten zoals Rusland, China,.... Als ze daar maar enig idee hebben dat je een potentieel gevaar vertegenwoordigd dan.....lig je horizontaal onder de grond. Gordon Sondland is nooit een Trump aanhanger geweest, werkte mee aan de voorverkiezing van de rivaal van Trump, Mitt Romney. Daarvoor werkte hij voor de democratische gouverneur Ted Kulongoski. Hij schonk Trump 1mj dollar voor hij de huidige functie kreeg. Een heel geloofwaardig persoon!
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Vindman en co kunnen waarschijnlijk ergens anders weer aan de slag. Maar het is wel duidelijk dat de US verdeeld is. Het is te hopen dat de US ook niet meer verdeeldheid zaait bij ons, want dat kunnen we missen. Want wie wint bij verdeeldheid?