Eind maart moet bekend zijn wie de opvolger van Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten wordt.
Volledig scherm
Eind maart moet bekend zijn wie de opvolger van Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten wordt. © OPENVLD

Nieuwe voorzitter Open Vld eind maart bekend

Het partijbestuur van Open Vld heeft de statutaire procedure voor de verkiezingen van een nieuwe voorzitter en een nieuw partijbestuur opgestart. Vrijdag 27 maart zal de uitslag worden bekendgemaakt. Als geen van de kandidaat-voorzitters een absolute meerderheid haalt, volgt een tweede ronde waarvan we de uitslag op dinsdag 31 maart zullen kennen.

15 reacties

  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    De burger kiest de premier, de partijleden kiezen de lijsttrekkers. Voor Ampe is populariteit blijkbaar belangrijker dan bekwaamheid. Waar wachten Tom Waes, Niels Destadsbader, Hazard en De Bruyne nog op om zich kandidaat premier te stellen?
  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Ze zeggen zo veel, wat moet men er nog van geloven?
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Rutten is de beste kandidaat
  • Hendrik Goris

    4 jaar geleden
    Kunnen ze eindelijk echt onderhandelen.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Rutten was helaas een te grote marionet van VHStadt en Degucht, nu zal ze de prijs betalen om "oude" politieke graaicultuur in stand te willen houden. Om het politiek spectrum een breder draagvlak te geven zou het beter niet Tommelein worden als voorzitter, hij was ook al jaren de schoothond van VdLanotte, topminister uit de regering VHStadt, en ontwerper van de cash and lease back toestanden. Ik wens het beste toe aan OVld maar zal er niet meer op stemmen.