Nestlé stopt met ‘light’ chocolade door tegenvallende verkoop

Nog geen twee jaar nadat Nestlé een lijn van chocolade met weinig suiker heeft opgestart, haalt de voedingsgigant de repen al uit zijn assortiment. De vraag was ’teleurstellend’, volgens Nestlé.

De Milkybar Wowsomes zijn gemaakt met een speciaal soort suiker die sneller oplost in de mond, waardoor mensen dezelfde sensatie voelen als bij gewone chocoladerepen, terwijl ze minder suiker eten. Het suikerniveau daalt met 30 procent door de technologie.

De Wowsome is het eerste Nestlé-product dat gemaakt is met die technologie, ontwikkeld door het bedrijf zelf. Experts zagen het meteen als een overwinning van Nestlé om door te breken op de lightmarkt, nu er meer bewegingen ontstaan die ijveren voor een gezonder eetpatroon.

Vagevuur

Helaas draaide het anders uit en was er weinig vraag naar het product. Nestlé werkt nu aan nieuwe suikerverlagende technologie die het volgend jaar wil voorstellen.

Het toont aan dat snoepmakers in een vagevuur moeten opereren. Overheden willen suikervrije alternatieven, maar consumenten zijn daar duidelijk nog niet klaar voor en kiezen eerder voor producten met meer suiker.

Unilever kondigde donderdag ook aan dat het stopt met adverteren aan kinderen om hen minder naar suiker te lokken.

Meer