N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel.
Volledig scherm
N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel. © Photo News

Van Peel (N-VA): “Abortuswet moet op onderhandelingstafel komen”, advies loopt vertraging op

Als het van N-VA afhangt, wordt de mogelijke versoepeling van de abortuswet besproken tijdens de federale onderhandelingen. Dat zei Kamerlid Valerie Van Peel vanmiddag in Villa Politica. De Vlaams-nationalisten scharen zich daarmee achter het standpunt van CD&V, dat er al langer voor pleit om de gevoelige ethische thema's op de onderhandelingstafel te behandelen. Het advies van de Raad van State over de versoepeling van de wet laat ondertussen op zich wachten.

8 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Meteen heeft u de reden waarom het karretje van Cdv is vastgeroest aan dat van de nva. De reden ook van de uitval van De Crem.
  • jan vanreeth

    4 jaar geleden
    100 % akkoord met Valerie en Joachim.Zoiets jaag je niet op een wip en een gauw door een verdeeld parlement !
  • Guido van driel

    4 jaar geleden
    Alle mogelijke middelen om stokken in de wielen te steken, alles te vertragen, zullen door de katholieke loge broeders aangewend worden .
  • Marc Van Frankrijk

    4 jaar geleden
    Ik zie niet in waarom conservatief katholiek Vlaanderen zich te moeien heeft met mijn levenseinde? Ik verplicht hen niet om euthanasie te plegen, maar zij willen het mij wel ontnemen.
  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Madam Van Peel, als ze maar n het nieuws komt ! Arme nva en De Ridder oppassen , kapers op de kust om de gunst van hun goeroe ?