© McLaren F1 team

McLaren formeel: "Vandoorne gaat niét voor Manor racen"

Stoffel Vandoorne zal het Formule 1-seizoen niét uitmaken bij het bescheiden Manor-team, dat heeft een woordvoerder van zijn huidige renstal McLaren vandaag bevestigd.

F1journaal.be

Gisteren zorgde Eric Boullier, de teambaas van de F1-renstal van McLaren, voor een nieuwe roddel toen hij een eventuele overstap van Vandoorne naar een ander team niet wilde uitsluiten. Daardoor werd er plots gespeculeerd over een overstap van Vandoorne naar Manor vanaf de Grote Prijs van België. Hij zou er de plaats kunnen innemen van de Indonesiër Rio Haryanto, die met financiële problemen kampt.

“Het is zoals Ron Dennis al zei: Stoffel is een lid van de McLaren-familie. Het verbaast ons echter niet dat andere F1-teams geïnteresseerd zijn in hem, doordat hij erg getalenteerd en capabel is. Om op deze roddel terug te komen: het is en blijft een roddel, niets meer,” ontkende een woordvoerder van McLaren het verhaal echter vandaag in een reactie.

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf en het Spaanse Marca is het verhaal van Haryanto in de Formule 1 een aflopend verhaal, waarna de geruchtenmolen op gang kwam. Zo ging ook de naam van de Brit Jordan King over de tong. King reed al met een Manor-wagen tijdens de testdagen in Silverstone, en ook zijn vader schijnt een bekende te zijn bij het team. Volgens de Britse tabloid The Sun heeft hij trouwens al een contract bij Manor om Haryanto te vervangen.

“Momenteel heb ik mijn zinnen gezet op mijn F1-debuut bij Manor. Ik heb dit seizoen al tweemaal plaatsgenomen in hun bolide, en vorig jaar één keer. Het is een relatie waar ik aan werk,” klonk het eerder al bij King.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer