N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever. © BELGA

De Wever roept Vlaamse partijen op "niet te plooien voor oekazes van PS en Vlaams front te vormen”

N-VA-voorzitter De Wever roept de Vlaamse partijen op om “niet te plooien voor de oekazes van de PS en een Vlaams front te vormen”. Dat zei hij bij het N-VA-partijbureau in Brussel deze voormiddag. Eerder vanmorgen had N-VA-Kamerlid Theo Francken de andere partijen al opgeroepen tot eendracht in de federale onderhandelingen. "De Franstaligen en vooral de PS moeten zien dat ze daar geen wig tussen kunnen drijven. Dat is een kwestie van zelfrespect", zei hij in De Ochtend op Radio 1.

481 reacties

  • Marc Stromberg

    4 jaar geleden
    Dankzij de Zweedse coalitie verdien ik redelijk wat meer dan 4-5 jaar geleden. Alleen hou ik nu op het einde van de maand niks meer over en kan zelfs niet meer sparen. Hoe kan dat toch?
  • Willy bakker

    4 jaar geleden
    Rudi Oosteyn... De Vlamingen MOCHTEN in Wallonië heel hard gaan werken tegen een hongerloontje, omdat de Walen er zélf te lui voor waren, en in ruil voor dit ongelooflijk nobel gebaar jegens die Vlaamse boerkes, krijgt Wallonië nu jaarlijks en al tientallen en tientallen jaren, miljarden Vlaams geld om NIKS te doen. Dàt is de waarheid, meneer Oosteyn. U stelt het wel héél mooi voor en zoals het u uitkomt.
  • leopold van heurck

    4 jaar geleden
    VB dat zijn vlamingen BDW maar je hebt enkel maar de mensen belogen en bedrogen.
  • Opteynde Johan

    4 jaar geleden
    De burger heeft lak aan een Vlaams Front. De kiezer heeft nood aan een federale regering met inhoud. Het enige waar BDW zich mee bezig houdt is het doen oplaaien van ruzie tussen noord en zuid en andere partijen proberen mee te slepen in zijn communautair gestook.
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    Anna Pauels, Dank zij De Wever kreeg de werkende mens een indexsprong door de strot geramd. Die lichte loonsverhoging, door de taxshift heeft hij elders mogen uitgeven aan hogere accijnzen op brandstoffen, aan de verhoging van de zorgpremie,verhoging van drinkwater, verhoging btw op elektriciteit...