Direct naar artikelinhoud
Politiek

PS-voorzitter Paul Magnette verdedigt zich in markant Twitterfilmpje: ‘Zen blijven’

PS-voorzitter Paul Magnette.Beeld Photo News

In een opvallend filmpje op Twitter  - volledig in het Nederlands - komt PS-voorzitter Paul Magnette nog eens terug op de huidige politieke impasse. Hij roept iedereen op om ‘zen te blijven’.

In het filmpje van twee minuten laat Magnette zijn licht schijnen over de huidige politieke impasse. Volgens hem wordt die deels veroorzaakt door het gefragmenteerde politieke landschap, waardoor noch een centrum-rechtse, noch een centrum-linkse coalitie mogelijk zijn.

Twitter bericht wordt geladen...

Ook de politieke splijtzwam inzake staatshervorming komt ter sprake. Volgens Magnette is “een institutionele hervorming niet mogelijk. De grondwet is niet  voor herziening vatbaar en er is geen tweederdemeerderheid in het parlement.”

Magnette onderstreept dat hij een voorstander is van een federale staat. “Ik geloof in België en we moeten allemaal proberen dit land beter te doen werken.”

Hij besluit zijn betoog door te stellen dat hij de politieke aanvallen “nooit persoonlijk zal nemen” en zelf “ook nooit iemand persoonlijk zal aanvallen”. “Iedereen moet proberen zen te blijven.”