Tesla Model X.
Volledig scherm
Tesla Model X. © AP

Hackers doen Tesla in zone 55 uit zichzelf versnellen naar 135 km/uur

De elektrische auto lijkt op dit moment dé wagen van de toekomst. De bekendste telg in de familie is nog altijd Tesla, het merk dat ook volop inzet op automatische rijsystemen. Een onderzoeksteam van beveiligingsbedrijf McAfee wou die weleens uittesten. Ze slaagden erin een Tesla Model X en een Tesla Model S om de tuin te leiden en uit zichzelf de snelheid te laten toenemen met 80 km/uur.

9 reacties

  • Juliette Nijs

    4 jaar geleden
    nix beter dan een oldskool auto zonder elektronische rommel ja. geen gezeik met rare fouten en pannes. gewoon simpel en goed.
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Mr Robrecht, ze kunnen bij Tesla zelfs nog geen achterruitverwarming installeren zonder dat de ruit barst, goed bezig. De garantie op de batterijen is verlaagd naar 160000km, een verminderde range na update, ja hoor Tesla wordt de perfecte wagen. Nog het ghost braking niet vermeld.... Nederlander op vakantie naar Oostenrijk moet 4x laden om er te geraken met zijn nieuwe 3, wat een verbetering..
  • Steven Avonts

    4 jaar geleden
    Niets beveiligen! Alle elektronische snufjes verbieden verdorie, hoe lui kan je als mens worden? Als je wilt gereden worden; neem dan een taxi, Uber, tram of bus! Geef mij maar een auto uit de jaren 90, lekker zwarte pluimen uitstoten en geen computer die mij om de 5 voet verteld dat ik te dichtbij rijd, te snel of dat ik moet remmen voor een overstekende tak! Rommel!!!!!
  • FRANK WILLEMS

    4 jaar geleden
    Voor veel computer specialisten is een programma schrijven een beroep .Hacken is een hobby . Heb je al eens de resultaten van eender welk hobby gezien.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Hoe vreselijk het ook klinkt maar dat is de toekomst voor terrorisme. Elk systeem kan gehackt worden. Zo kan bijvoorbeeld een elektrische zelfrijdende auto (die enorm zwaar is en enorm snel accelereert) zonder meer op bijvoorbeeld een file of in een mensenmenigte geknald worden. Of meerdere van die auto's bijvoorbeeld op een autosnelweg tegen hoge snelheid over de vangrails jagen. Hoe kan men zich daartegen beveiligen ?