Aalst carnaval - joden
Volledig scherm
Aalst carnaval - joden © VTM

Van "bescherm ons carnaval" tot oproep om Joodse karikaturen achterwege te laten: ook politiek mengt zich in discussie Aalst carnaval

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken riep gisteren de Belgische overheid op om het carnaval in Aalst te veroordelen en te verbieden. Eerder verzette Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) zich uitdrukkelijk tegen die oproep. Ook andere politici mengen zich nu in de polemiek rond Aalst carnaval: van “bescherm ons carnaval” tot een oproep om Joodse karikaturen achterwege te laten.

5 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Aalst Carnaval mag zich niet door om het even welke internationaal of nationale lobby, rechtstreeks of onrechtstreeks via één of ander supranationaal orgaan aanleunend bij of gemanipuleerd door om het even welke lobby, laten ringeloren. Aalst Carnaval drijft de spot met iedereen, zonder daar een groep met "lange tenen", een organisatie, politici of enigerlei bevolkingssegment bij (positief) te discrimineren.
  • Jan Mertens

    4 jaar geleden
    Waar zijn de minister die de Mohammed cartoons van Charlie Hebdo als vrije meningsuiting verdedigden.... Blijkbaar mag men wel spotten met moslims, met de katholieke kerk maar niet met Joden? Jan Mertens
  • Carl Peeters

    4 jaar geleden
    De politiek moet zich hier niet mee moeien, die hebben me dunkt andere katten te geselen. Regeringsvorming is belangrijk dan zich te moeien met volkse gebruiken.
  • Paul Van Campenhout

    4 jaar geleden
    En de links/groene liberaal Somers moet ook weer eens zijn preek geven ... wie ben jij eigenlijk om ons de les te leren? Het grote gat in de begrotingen van het verleden, daar zat jij toch ook bij? ... Ziet eerst maar dat we nu eindelijk minder moeten betalen in dit land, alvorens je uit te laten over carnaval, zwarte Piet etc etc ... doe eens iets nuttigs voor de lokale Vlaamse bevolking.
  • ringo van der pulst

    4 jaar geleden
    De politiek heeft andere katjes te geselen dan ons carnaval.Ze zijn nog niet in staat om een regering te vormen en willen zich moeien tot op het toillet wat je doet of niet doet.