De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Katz
Volledig scherm
De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Katz © AP

In Israëlische media is Aalst Carnaval en reactie van minister Katz een non-item

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken riep gisteren de Belgische overheid op om Aalst Carnaval te veroordelen en te verbieden. Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) reageerde scherp op die stelling. “Het komt geen buitenlandse minister toe om te bepalen wat in Aalst wel en niet mag. Dat zal ik zelf wel bepalen”, aldus D’Haese. Ook andere Belgische politici mengen zich in de polemiek rond Aalst Carnaval. Terwijl in ons land het debat volop woedt, is Aalst Carnaval in Israëlische media op dit moment een non-item. 

5 reacties

  • Marcel Leroux

    4 jaar geleden
    Hier komen zeggen wat niet mag, ze zouden best eens in eigen boezem kijken.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Aalst heeft zelf verzocht om geschrapt te worden van UNESCO, dus die informatie is ook al niet correct. De minister heeft dit nooit met eigen ogen aanschouwd noch de context van Aalst karanaval getracht te begrijpen, dus wat geeft deze man dan het recht om dit te veroordelen? Omdat hij een 'jood' is? Schertvertoning imho.. Nuancering is belangrijk, zowel van de karnavalisten als van de joodse gemeenschap.
  • François Nuyts

    4 jaar geleden
    Zij hebben er ondertussen zelf voor gezorgd dat die praalwagens nu meer in de belangstelling zijn gekomen dan op Carnaval zelf denk ik .
  • Jan Dekoninck

    4 jaar geleden
    OK , Israel , je kunt in Aalst de stoet verbieden . Op één voorwaarde , dan gaan wij eens komen zeggen in Israel wat mag en niet mag ...........
  • chris vangiesbergen

    4 jaar geleden
    Dat ze zich eens moeien met dingen die in hun land gebeurt waar ook veel mensen niet kunnen mee lachen .