Bernie Sanders is op weg naar een grote zege bij de Democratische voorverkiezingen in de staat Nevada.
Volledig scherm
Bernie Sanders is op weg naar een grote zege bij de Democratische voorverkiezingen in de staat Nevada. © REUTERS

Bernie Sanders maakt verwachtingen waar met daverende overwinning in Nevada

Bernie Sanders heeft zijn leidende positie als meest kansrijke uitdager van de Amerikaanse president Donald Trump vannacht flink versterkt. De Democratische kandidaat won overduidelijk de Democratische voorverkiezingen in de staat Nevada. 

35 reacties

  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    Yang had mijn voorkeur en zou de beste president geweest zijn over partijgrenzen heen en voor alle Amerikanen. Jammer genoeg doet hij niet meer mee. Bernie dan maar.
  • van bogaert jeroen

    4 jaar geleden
    Hij is niet centrum genoeg om président te worden.
  • vanfleteren diederik

    4 jaar geleden
    De democraten brengen helemaal geen mensen samen. Ze zetten ze op tegen de republiceinen en de helft van de kiezers.
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    Bloomberg staat op de 9de plaats van rijkste personen ter wereld. Hij zou een vermogen hebben van zo’n 61 miljard dollar en ongeveer 17 keer zo rijk zijn als Donald Trump. Volgens het fiscaal plan van Bernie Sanders zou Bloomberg ongeveer 5 miljard dollar meer belastingen moeten betalen dan volgens zijn eigen belastingplannen. Vandaar dat deze (dure) verkiezingen Bloomberg eigenlijk goedkoper kunnen uitkomen dan de verkiezing van Sanders. Goed bezig, die democraten?
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    In tegenstelling tot mainstream heeft Sanders wel een grote kans, en voor dezelfde reden waarom Trump het haalde: tegen het establishment. Sanders zal nog veel grotere, socialistisch getinte, beloften maken voor de lage en middenklasse bevolking. Hij gelooft dat Amerika zich onbeperkte 'deficit spending' kan veroorloven omdat tot nu de wereld draait rondom de USD. De wereld, en de afkeer van de USD gaat alsmaar sneller, voornamelijk omdat de VS hun USD als wapen inzetten.
  1. De grootste nachtmerrie voor de Democraten wordt steeds waarschijnlijker: wat als niemand een meerderheid haalt?

    De grootste nachtmer­rie voor de Democraten wordt steeds waarschijn­lij­ker: wat als niemand een meerder­heid haalt?

    Tot voor kort durfde niemand er zijn geld op inzetten, maar steeds meer groeit de vrees dat het er toch van zal komen: een nationale partijconventie van de Democraten in de zomer waarbij geen enkele kandidaat in de voorverkiezingen een meerderheid zal hebben behaald. Het beeld dat dan van de Democratische partij zal blijven hangen, belooft er een van chaos en diepe verdeeldheid te zijn, waardoor een overwinning bij de echte presidentsverkiezingen in november verder weg zal zijn dan ooit.
  2. LIVE OEKRAÏNE. Rusland pocht over eigen terreinwinst en Oekraïense verliezen
    OEKRAÏNE
    219

    LIVE OEKRAÏNE. Rusland pocht over eigen terrein­winst en Oekraïense verliezen

    Rusland maakt zich sterk dat het sinds begin 2024 zo’n 547 vierkante kilometer Oekraïens grondgebied heeft veroverd. Daarnaast zou het Oekraïense leger volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe dit jaar al meer dan 111.000 manschappen hebben verloren, evenals meer dan 21.000 voertuigen en andere militaire uitrusting. Nog volgens Sjojgoe waren de Oekraïense verliezen “vooral in april bijzonder hoog”. Toen zouden er dagelijks meer dan Oekraïense 1.000 soldaten zijn gedood of ernstig gewond geraakt.Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.