Direct naar artikelinhoud
Mode

Raf Simons gaat aan de slag bij Prada

Raf Simons, hier nog te zien op de catwalk voor Calvin Klein.Beeld AFP

Na maanden van speculatie is het bevestigd: Raf Simons trekt naar Prada. De Belgische ontwerper zal samenwerken met Miuccia Prada als co-creatief directeur. 

en

Het nieuws werd bekendgemaakt op een persconferentie tijdens de Modeweek van Milaan, en werd ondertussen bevestigd op de sociale media van Prada. Vanaf 1 april krijgt Simons samen met Miuccia Prada de verantwoordelijkheid voor het ontwerpen van de vrouwen- en mannencollecties van de Italiaanse modegigant. 

“Ik ben erg blij om deze samenwerking met Prada aan te kondigen”, zegt Simons, die na zijn vertrek bij Calvin Klein benaderd werd door het modehuis, op de persconferentie. “Het s een merk waar ik mijn hele leven al in geïnteresseerd ben.”

Ook Prada toonde zich enthousiast over het nieuwe partnership: “Ik ben ontzettend blij dat ik deze nieuwe fase kan beginnen. Het wordt erg spannend. We houden van elkaar, we respecteren elkaar, en we zullen nu zien waar we naartoe gaan.”

Neerpeltenaar Raf Simons heeft al sinds 1994 het gelijknamige mannenlabel, waarvoor hij ook nu gewoon aan de slag blijft. In het verleden had hij al creatieve topfuncties bij het Duitse huis Jil Sander, het Franse Dior en het Amerikaanse merk Calvin Klein. Zijn door de kritiek enthousiast onthaalde collecties voor Calvin Klein vertaalden zich in eerste instantie niet in de verkoopcijfers, waarna de samenwerking met Calvin Klein eind 2018 werd stopgezet.

View this post on Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@prada) op