Premier Modi en president Trump maandag tijdens een toespraak in India.
Volledig scherm
Premier Modi en president Trump maandag tijdens een toespraak in India. © AFP

Trump wil India wapenen tegen China met de “beste en meest gevreesde wapens”

Amerikaans president Donald Trump wil India versterken om de toenemende macht van China in de regio te beperken. Hij wil het land “de beste en meest gevreesde wapens” ter wereld ter beschikking stellen, zo zei hij maandag tijdens tijdens een toespraak in de westelijke stad Ahmedabad. Trump is in India voor een tweedaags staatsbezoek.

19 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    Trump spreekt over China, terwijl India best goede relaties heeft met China.En wel om 1 bepaalde reden dat hun gemeenschappelijk doet optreden : Kashmir en de toename van extrimisttische moslimgroeperingen in die regio. Wat nooit gezegd word is dat China ook al lang een stuk van Kashmir bezet houd.En aan de andere kant te Pradesh hebben ze ook een stukje bufferzone. Trump wil stoken tussen beide landen.
  • Danny Weckhuyzen

    4 jaar geleden
    Wanneer geraken we van die gangster verlost ? Alles draait bij die oen om wapens verkopen en verdeeldheid zaaien ! Zo lopen er helaas hier in België ook rond.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Weet hij nu ondertussen al dat India wel degelijk aan China grenst, iets wat hij bij zijn vorige ontmoeting met Modi ontkende?
  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    india heeft sinds 2007 voor 17 miljard wapentuig gekocht van de usa waaronder c17 toestellen, ah64 apaches, het gaat nu voor 2.6 miljard us 24 seahawk heli's kopen en is bezig met het onder licentie bouwen van de f16 block 70, die hetzelfde als de f35 kan doch aan de helft vd prijs. india heeft de laatste 20 jaar gewapende conflicten met pakistan en china.stond nochtans in de krant.
  • Dirk Vangossum

    4 jaar geleden
    Goed voor de Amerikaanse aandeelhouders in de wapenindustrie. Oorlogje stoken en dan cashen....