De zes vrouwen die getuigden op het proces van Weinstein: (v.l.n.r.) Lauren Young, Jessica Mann, Miriam Haley, Annabella Sciorra, Dawn Dunning en Tarale Wulff.
Volledig scherm
PREMIUM
De zes vrouwen die getuigden op het proces van Weinstein: (v.l.n.r.) Lauren Young, Jessica Mann, Miriam Haley, Annabella Sciorra, Dawn Dunning en Tarale Wulff. © AFP

Deze zes vrouwen brachten Weinstein ten val. Dit is wat hij hen aandeed

CelebritiesEen volksjury heeft de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein (67) maandag schuldig bevonden aan verkrachting en aanranding. Hij werd meteen na de uitspraak in de boeien geslagen en riskeert 25 jaar cel. Zes vrouwen getuigden tegen hem tijdens zijn proces. Dit is wat ze vertelden.

17 reacties

  • Fred Fred

    4 jaar geleden
    Als ik de reacties hier lees, is het nog een hele weg te gaan met seksisme in Vlaanderen. Gezien de vele spelfouten hier, schrik ik er niet eens van.
  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Wat hij gedaan heeft moet duidelijk bestraft worden, daar hij zwaar misbruik heeft gemaakt van zijn positie. Maar veel vrouwen hebben er wel een rijke carrière aan overgehouden. Blijkbaar was het misbruik de roem wel waard. Ondertussen zijn er echte slachtoffers die onbekend zijn die in de steek gelaten worden.
  • Therese Van Moere

    4 jaar geleden
    Waarom zo lang wachten eerst jullie rijk werken en dan klacht indienen nee direct klacht indienen en ander werk zoeken
  • Albert Jacobs

    4 jaar geleden
    Zullen allicht veel geld ontvangen hebben en een schitterende carriere hebben gehad voor enkele spandiensten die ze niet hebben geweigerd
  • Peter van Nieuwpoort

    4 jaar geleden
    Hele sterke vrouwen hadden een viezerik als Weinstein direct afgewezen, géén werk via hem aangenomen en onmiddellijk aangifte tegen hem gedaan. Hier zijn er een aantal die járen later last van hun geweten krijgen en dan een keer actie gaan ondernemen. Dat vind ik vreemd. Wanneer je huis wordt leeggeroofd, ga je ook geen 15 jaar later naar de politie. Goed dat hij gestraft wordt, nu nog zien hoeveel miljoenen de dames gaan krijgen.
  1. Uitspraak zaak Weinstein eindelijk bekend: Hollywood-magnaat schuldig aan verkrachting en aanranding
    Celebrities

    Uitspraak zaak Weinstein eindelijk bekend: Hollywood-mag­naat schuldig aan verkrach­ting en aanranding

    Na jaren van controverse, is er eindelijk een uitspraak in de zaak tegen Harvey Weinstein (67). De man die onrechtstreeks het startschot gaf voor de #MeToo-beweging, moet er nu ook wel degelijk voor buigen. De voormalige filmproducent werd schuldig bevonden aan twee van de vijf aantijgingen: Weinstein is schuldig aan criminele seksuele mishandeling met voorbedachten rade en verkrachting zonder voorbedachten rade. Daarvoor kan hij respectievelijk 25 en 4 jaar celstraf krijgen. Weinstein ontsnapt dus aan een levenslange celstraf, maar blijft in afwachting van de hoorzitting waarop zijn straf wordt bepaald wel in de cel. Zijn advocate laat weten dat hij in beroep gaat.
  2. Rose McGowan laat zich niet kapotmaken door Weinstein: “Ik zou nooit met hem gevrijd hebben. Ook al was hij de laatste man op aarde”
    PREMIUM
    Celebrities

    Rose McGowan laat zich niet kapotmaken door Weinstein: “Ik zou nooit met hem gevrijd hebben. Ook al was hij de laatste man op aarde”

    Nu het monsterproces tegen Harvey Weinstein (67) zijn ontknoping nadert, stijgt ook bij Rose McGowan (46) de spanning. Ze mag dan niet getuigd hebben op het proces, maar zij was het eerste slachtoffer die sprak over Weinsteins misbruik. Via sociale media en voor de trappen van het gerechtsgebouw, de voormalige actrice steunt haar lotgenoten in de rechtszaal - wat de uitkomst ook zal zijn. “Ik ben klaar om mijn beste gevecht aan te gaan.”