Het Britse 'BBC News', het Franse 'Le Monde', de Amerikaanse krant 'New York Daily News' en het Duitse  ‘Der Spiegel' berichten over de Joodse karikaturen op Aalst Carnaval.
Volledig scherm
Het Britse 'BBC News', het Franse 'Le Monde', de Amerikaanse krant 'New York Daily News' en het Duitse ‘Der Spiegel' berichten over de Joodse karikaturen op Aalst Carnaval. © AFP - Getty

Foto's ‘De Klaugmieren’ op Aalst Carnaval gaan de wereld rond

AALST CARNAVALTwee dagen na de zondagsstoet op Carnaval Aalst waar enkele carnavalisten verkleed gingen als orthodoxe Joden, gaat het nieuws stilaan de wereld rond. In Engelstalige media duiken vooral de foto's van losse groep Kalisjekloesjers op. 

23 reacties

  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    Wat zegt de nationale en de internationale pers dan van de carnavals optocht in Spanje? Ze willen het niet zien. maar van Aalst tonen ze elke dag de carnavals groepen die joden uitbeelden.
  • Tom Maes

    4 jaar geleden
    Ik voel me zwaar beledigd omdat de buitenlandse pers de moeite niet doet om dat Aalsters carnavalgrapje over die mieren vs. muren niet te willen begrijpen. Doordat ze dat, door onkunde, uit de context halen beledigen ze een hele stad, een heel volk.
  • Luc Moreels

    4 jaar geleden
    Waarom terug de joden opvoeren? Er zijn genoeg andere onderwerpen om mee te lachen. Ik vond het echt niet kunnen en het was echt niet grappig. Hopelijk hebben ze in Aalst volgend jaar betere inspiratie.
  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    In feite komt het hierop neer dat de waarheid niet bestaat en alles maar tijdelijk wordt bepaald en de rest gaat dan de lucht in zoals bij een popverbranding!
  • Myrtle Marien

    4 jaar geleden
    Dit ganse verhaal is echt wel de afspiegeling in realiteit van de grap van de spookrijder. Hij ziet zichzelf niet als de verkeerde, maar al de anderen zijn aan het spookrijden. De wereld vindt de karikaturen in Aalst niet kunnen, maar van zichzelf vinden de Aalstenaars en hun pilarenbijters dat ze goed bezig zijn. Ik vrees dat Aalst carnaval gewoon zichzelf enorm aan het marginaliseren is. Gelukkig is het daar een marginaal gebied, en zal er dus veel volk en bier mee gemoeid blijven.