Screenshot video
Volledig scherm
Screenshot video © KameraOne

Kroatische carnavalisten steken pop van homokoppel in brand

Tijdens de jaarlijkse carnavalsoptocht in het Kroatische dorp Imotski werden twee poppen die een homokoppel met kind uitbeeldden in brand gestoken. De Kroatische president Zoran Milanovic heeft het voorval op Facebook veroordeeld: “Haat, intolerantie en onmenselijkheid zijn geen Kroatische traditie”. 

7 reacties

  • Ivo Vandeneynde

    4 jaar geleden
    En dat hoort bij de EU! Ook alleen maar om geld te ontvangen. Niet om menselijk vooruit te gaan.
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Homohaat is helaas alsmaar meer een evidentie aan het worden en het is intriest te moeten vaststellen dat hierin mensen die niet vertrouwd zijn met onze westerse normen en waarden met respect voor ieders eigenheid zo een bepalende rol spelen. Wettelijk hebben wij recht gelukkig te zijn met elkaar en te leven als koppels met dezelfde rechten als iedereen. Daarom is het verontrustend dat zoveel mensen zichzelf rechter wanen en ons bedreigen zodat wij ons moeten verschuilen.
  • Frank Van Santvoort

    4 jaar geleden
    Onnozelaars. En die zijn lid van de Europese Unie ! Vanuit de politiek natuurlijk complete stilte .
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Moet Europa en de rest van de wereld hier niet op reageren, het afkeuren en veroordelen ? Of telt dit alleen voor Aalst ? Hypocrieten !
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Allee en hier worden weer dingen gedaan omdat ze tegen homo's zijn man man laat ieder in zijn waarde het zijn ook maar mensen dus stop ermee hun te kwetsen of lesbische koppels wat denk ge dat man en vrouw perfect zijn misschien maar niet iedereen is perfect hetero's zijn ook niet perfect